SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tarım Yetkililerinden Topakkaya Kasabasına Ziyaret

Tarım Yetkililerinden Topakkaya Kasabasına Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 10.06.2015 - 15:14

Tarım Yetkililerinden Topakkaya Kasabasına Ziyaret

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin, geçtiğimiz günlerde sağanak yağış ve dolu yağışı sonucu tarım arazileri zarar gören Topakkaya kasabasını ziyaret etti.
İlk olarak Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut’u makamında ziyaret eden tarım heyeti, Başkan Akbulut’tan bilgiler aldı. Başkan Yılmaz Akbulut, sağanak yağış nedeniyle kasabalarındaki tüm ekili tarım arazilerinin sular altında kaldığını belirterek, çiftçilerin ciddi anlamda sıkıntılı olduğunu söyledi. Ekili tarım arazilerinin adeta göle dönüştüğünü belirten Başkan Akbulut, “Şiddetli yağış kasabamızda bulunan tüm ekili tarım arazilerimizi sildi süpürdü. Çiftçilerimizin umudu olan tarlalar sular altında kaldı. Biz belediye olarak gerekli çalışmaları yaptık. Ancak çiftçilerimiz gerçekten çok mağdur durumda. Çiftçilerimizin mağduriyetlerinin bir nebzede olsa giderilmesini istiyoruz” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, ekili tarım arazilerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gerekli tespit ve inceleme çalışmalarının başlatıldığını belirterek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile birlikte zarar gören ekili tarım arazilerinde incelemelerimizi yapıyoruz. Özellikle tarım müdürlüğü ekiplerimiz zarar tespit çalışmalarını geniş kapsamda yapıyor. Böyle bir afet olmasa iyiydi ama Allah’tan gelene sual olunmaz. Allah izin verirse yapılan çalışmalar kapsamında alınan tespit ve veriler gerekli yerlere ulaştırılacak. İnşallah çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidereceğiz. Biz her zaman çiftçilerimizin arkasındayız” diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, sel afeti ile birlikte ekip olarak ekili tarım arazilerine indiklerini belirterek, arazilerde tespit ve inceleme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yapılan incelemelerin ardından elde edilen tespitlerin bakanlığa iletileceğini söyleyen Zabun, “Bu çalışmalarımızın ardından inşallah gerekli destek çalışmaları yapılacaktır. Burada bir kez daha tarım sigortasının önemini görmüş olduk. Çiftçilerimizin tarım arazilerinde mutlaka tarım sigortasını yaptırmalı” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021