SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sütünüz Tatlansın Geliriniz Katlansın

Sütünüz Tatlansın Geliriniz Katlansın

A - +

Aksaray Haberleri - 24.04.2020 - 16:52

Sütünüz Tatlansın Geliriniz Katlansın

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav yaptığı açıklamada; Bakanlığımızın Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte yürütülen ‘’SÜTÜNÜZ TATLANSIN GELİRİNİZ KATLANSIN ‘’Projesinde Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve tescillendirilen yem bitkisi olan Reyggrass (Sütotu) Elif çeşidinin İlimiz çiftçilerine tanıtmak ve ilimizde alternatif yem bitkisi olarak yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Bu kapsamda ilimiz Yeşiltepe Kasabasında hayvancılıkla uğraşan Mahmut ÇİÇEK projeye dahil edilerek Elif Çeşidi Tohumu, taban ve üst gübre temin edilmiştir. 5 dekarlık alana yem bitkisi olan Elif Çeşidi Reygrass( Sütotu) ekimi 2019 eylül ayı sonunda yapılmıştır. Ekimden sonra taban ve üst gübrelemesi yapılarak 2 defa sulama yapılmıştır. Kış mevsimine güçlü girmesi sağlanmıştır.

Yaklaşık 1 metre uzunluğuna erişen Elif Çeşidi Reygrassın (sütotu) ilk biçimi bugün İl Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav, İl Müdür Yardımcımız Yusuf Çiçek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdi Özdemir ve Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Dönüş Daşkın’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

1,5-2 ton/da verim alınan yem bitkisi Elif Çeşidi süt sığırı, besi hayvanı ve küçükbaş beslenmesinde kullanılmaktadır. Yeşil olarak tüketildiği gibi ayrıca kuru ot ve silaj olarak da tüketilmesi uygundur. İneklerin severek tüketeceği Elif çeşidi süt ve döl verimine olumlu katkı sağlayacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021