SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Süt Üreticilerine Hijyen Eğitimi

Süt Üreticilerine Hijyen Eğitimi

A - +

Aksaray Haberleri - 06.01.2016 - 14:39

Süt Üreticilerine Hijyen Eğitimi

Aksaray’da süt sanayicilerinin ve tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir süte ulaşmasını sağlamak amacıyla; sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilere yönelik süt hijyeni eğitiminin ilk etabı başladı.
Halk Eğitim Merkezinde başlayan hijyen eğitiminde konuşan AKSÜTBİR ve Zootekniği Derneği Başkanı Esat Zengin, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile süt birliklerimizin ortaklaşa düzenlediği protokol çerçevesinde ‘Süt Hijyen Eğitimi’ verilecek. Resmi sıfat taşıyan buradaki eğitim sonunda sınavda başarılı olanlara sertifika verilecektir” dedi.
ARAÇLARA TAKİP SİSTEMİ TAKILACAK
Geride kalan 2015 yılında ne yapıldığını 2016’da ise nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini vurgulayan Zengin, “2015 yıl bir reform olarak değerlendirildi. 2016 yılı ise yine reform yılı olarak devam ettirilecek. 2015’de süt toplama merkezleri tamamen Avrupa standartları ayarına getirildi. 2016 yılında öncelikle süt tedarikçilerimiz ‘Süt Hijyen Eğitimi’ alacaklar. Kaliteli bir süt toplanması için araçlara takip sistemi takılacak. Bu oldukça önemli ve gerekliydi. Sağlığın temelini oluşturan süt, fabrikalarda işlenerek her gün tüketicilerin sofralarında yer alıyor. Bunun için süt ve sütten oluşan ürünlerin hijyenik ve sağlıklı olması için yapacağımız çalışmalar çok önemli. Bunun için hijyen eğitimi veriliyor. Halkın sağlığı konusunda sizlere düşen görev çok büyük. Süt hijyen eğitimi hayırlı olsun” dedi. Halk Eğitim Müdürü Azmi Arı’da, “İmzalanan protokol gereği size verilecek eğitim 4 gün 6 şar saatten toplam 24 saat eğitim verilecek. Bu eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar belgesini alacak. Oldukça önemli olan bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Esat Zengin, ‘Süt Hijyen Eğitimi’ kursuna katılanlara ‘Kaliteli Süt Nasıl Olmalıdır” sorusunu sormasıyla kurs başladı. Tarım İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri eğitim konusunda sunumlarında; kaliteli süt ve ürünlerinin ancak kaliteli çiğ sütten elde edileceği tüm mamüllerin en güvenilir şekilde olması gerektiği anlatıldı.

hijyen eğitimi

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021