SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Süt, Hijyenik Ellerle Halka Ulaşacak

Süt, Hijyenik Ellerle Halka Ulaşacak

A - +

Aksaray Haberleri - 20.01.2016 - 12:46

Süt, Hijyenik Ellerle Halka Ulaşacak

Aksaray’da sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanların öncelikle süt hijyeni konusunda olmak üzere eğitilmeleri amacıyla,, Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Müdürlüğü ile Süt Üreticileri Birliğinin yürüttüğü süt hijyen eğitiminin 2. Etabı verilmeye başlandı. 4 gün sürecek olan hijyen eğitiminde başarılı olan süt toplayıcılarına sertifikaları verilecek. Eğitimler, 50 şer kişilik kursiyerle sürdürülürken 3. Etapla da yaklaşık 150 kişiye ulaşacak. Ve böylelikle süt toplayıcılarının hijyen eğitimleri, tamamlanmış olacak.
Sütte hijyen eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Süt Üreticiler Birliği Başkanı Esat Zengin, Sütün üretiminden depolanmasına nakliyesine kadar her türlü aşamasında yer alan personele eğitim vererek, sütün daha hijyenik, AB standartlarında üretilmesini amaçladıklarını vurguladı. Süt hijyen eğitim çalışmalarının geçtiğimiz hafta 1. etabının başlandığını, 2. etabı da düzenlediklerini ve 3. Etabında düzenleneceğini belirten Zengin, Halk Eğitim Merkezinde devam eden eğitimde Süt alımı esnasında çalışanların dikkat etmesi gereken noktalara değinerek, sütün daha sağlıklı ve hijyenik şekilde nasıl alınması gerektiği konusunda teorik bilgiler aktardı. Dört gün sürecek eğitimin sonunda diğer grupların eğitimi başlayacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021