SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sürücüler dikkat ceza yiyebilirisiniz

Sürücüler dikkat ceza yiyebilirisiniz

A - +

Aksaray Haberleri - 24.01.2017 - 14:56

Sürücüler dikkat ceza yiyebilirisiniz

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 23’üncü maddesinde yapılan değişiklik konusunda İl Jandarma Ekipleri sürücüleri uyararak, madde hakkında tanıtım broşürü dağıttılar.

Kanun Hükmünde Kararnameler tarafından yapılan düzenleme sonucunda 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 20-21.Maddeleri ile 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununda bazı değişiklikler yapıldı.
Karayollarında uygulama yapan İl Jandarma Trafik ekipleri ise sürücülere Kanun ve değişen maddeler hakkında bilgilendirmek amaçlı broşür dağıttılar. İl Jandarma Trafik ekipleri tarafından dağıtılan broşürde ise şu bilgiler yer almakta; “Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz.” şeklindeki 23.maddesi;
1-Araç Tescil Belgesi ve Tescil Plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurmayanlara, tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 TL. İdari Para Cezası verilir. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilir.
2-Yönetmelikte belirtilen nitelik ve ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunmamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 TL. İdari Para Cezası verilir, plakası uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 TL. Para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir.
3-Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 TL İdari Para Cezası verilir ve Tescil Plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilir.
4-Başka bir araca tescilli plakayı takan veya kullananlara 5 bin TL. İdari Para Cezası verilir ve araç trafikten men edilir. Ayrıca bu kişilere Türk Ceza Kanunun 204.maddesi “Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmüne göre cezalandırılır.
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 131.maddesine “Basılı kâğıtlar ve Tescil Plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10 bin TL idari para cezası verilir. Ayrıca bu kişilere Türk Ceza Kanunun 204.maddesi hükmüne göre cezalandırılır.” Armağan ŞEN

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021