SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sürgün Edilen 400 Bin Kırım Türk’ü Anıldı

Sürgün Edilen 400 Bin Kırım Türk’ü Anıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 19.05.2017 - 10:34

Sürgün Edilen 400 Bin Kırım Türk’ü Anıldı

1944 Yılında Rus İktidarı tarafından Kırım’dan Sibirya’ya sürgün edilen 400 Bin Kırım’lı için Aksaray’da Anma Programı düzenlendi.

Tam 73 yıl önce Rus Lideri olan Stalin tarafından “Rusya Sovyetler Birliği’ne ihanet” iddiası ile suçlanan, kadın, bebekler, çocuklar, hastalar, yaşlılar ile savaşamayacak durumda olan erkekler ile birlikte toplam 450 Bin Kırım’lı, Sovyet Askerleri tarafından hayvanların taşındığı Tren Vagonlarına istiflenerek Rusya’dan sürüldüler. Yolculuk esnasında ölenler ise trenlerin mola verildiği yerlerde atıldılar. 450 Bin Kırım’lı ile çıkılan yolda 200 bin kişi ölürken, 250 bin kişi ise Özbekistan, Kazakistan, Sibirya gibi birçok bölgeye dağıtıldı. 73 Yıl aradan sonra Kırım Derneği Aksaray Hamidiye Şubesi tarafından, Hamidiye Alaca’da Kırım Mahallesinde düzenlenen matem programı ile 400 Bin Kırımlı anıldı. 400 Bin Kırım’lıyı temsilen alana 400 adet mum yakıldı. Programın açılış konuşmasını Kırım Derneği Aksaray Hamidiye Şube Başkanı Ahmet Akkuş yaptı. Akkuş’un konuşmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Dernek Yöneticilerinden Funda Coşkun; “Kırım’da bundan 73 yıl önce yaşananları unutmamak ve gelecek nesile de bu Sürgün’ü unutturmayacağız” dedi. Konuşmaların ardından Sena Kara isimli genç kız ise kendi yazdığı “Kırım” şiirini okudu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021