SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sultanhanı’ndan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım

Sultanhanı’ndan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım

A - +

Aksaray Haberleri - 28.01.2016 - 8:43

Sultanhanı’ndan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım

Sultanhanı belediyesi öncülüğünde Zor durumdaki bayır-bucak türkmenlerine toplanan 2 kamyon yardım malzemesi yola çıktı.

Tüm Türkiye de olduğu gibi Zor durumda olan Bayır-Bucaktaki Türkmenler için Sultanhanı belediyesinin öncülüğünde Sultanhanı beldesinde Başlatılan ve bir hafta süren yardım kampanyası ile toplanan yardımlar Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderildi.

Gıda, Un, Battaniye ve Giyim eşyasından oluşan 2 kamyon Yardım malzemesi Dualarla uğurlandı. Uğurlama Esnasında Bir Açıklama Yapan Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak sultanhanı Halkına ve yardım kampanyasında görevli belediye personeline Teşekkür Ederek ” Evindeki ununu, Makarnasını gönderen, Oyuncağını gönderen tüm yardım sever sultanhanı halkına çok teşekkür ediyorum. Sultanhanı halkı ecdadının yolundan gitmektedir, Bizim öyle bir ecdadımız var ki zamanın da Sultanhanın da Konaklayan Misafirlerini bile en az 3 gün boyunca yemesini içmesini ve konaklamasını ücretsiz karşılamış ve hiçbir zaman Bu Türk tür, Bu Kürt tür, Bu Ecnebidir diye seçmemiş tir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız.

Sultanhanlı vatandaşlarımız bir hafta gibi kısa bir zaman içerisinde 2 Kamyon dolusu yardım da bulundular, Tüm sultanhanlı hemşehrilerimiz den Allah Razı olsun diyorum, rabbim Hayırlarını kabul etsin diliyorum, Gidecek olan Kamyonlarımızın da yolları açık olsun İnşallah sağ salim bir şekilde Türkmen kardeşlerimize Yardımlarımız iletilerek bir nebze olsun Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamış oluruz” dedi.

Daha Sonra Sultanhanı Merkez Bekir ağa Cami imamı Hidayet Eskici Hoca da Yardımların Sağ salim teslim edilmesi ve Zor Durumdaki Türkmen Kardeşlerimiz için Dua etti ve yardımlar yola çıktı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021