SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sultan II. Abdülhamid Han’ın Vefatının 100. Yıl Dönümü

Sultan II. Abdülhamid Han’ın Vefatının 100. Yıl Dönümü

A - +

Aksaray Haberleri - 10.02.2018 - 16:46

Sultan II. Abdülhamid Han’ın Vefatının 100. Yıl Dönümü

Aksaray Belediyesi, Sultan II. Abdülhamid Han’ın vefatının 100. yıl dönümü anısına etkinlik düzenlendi. Mehteran konseri ile başlayan anma programı ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinde Tahsin Paşa karakterini canlandıran oyuncu ve aynı zamanda Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu paneli ile devam etti.

Kültür Merkezinde gerçekleşen anma programda; Osmanlı tarihinin en bunalımlı döneminde tahta çıkan ve siyasi dehasıyla dünya siyaset tarihine damga mümtaz devlet adamı Sultan II. Abdülhamid Han’ın vefat süreci kısa film ile anlatıldı.

Ardından mehteran takımı konseri düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Payitaht Abdülhamid’ dizisinde Tahsin Paşa rolünü üstlenen Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, “ Sultan II. Abdülhamid Han’ı Anmak ve Anlamak” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, yakın tarihe kadar Sultan II. Abdülhamid Han’ın insanımıza yanlış empoze edildiğini açıkladı. Türk insanın okumadığı gibi araştırma da yapmadığından yakınan Yenişehrioğlu, Sultan II. Abdülhamid Han’ın inancı ve siyasi görüşü ile aslında mümtaz bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı ‘Payitaht Abdülhamid’ yapımcısı ve yönetmenine teşekkür eden Yazar, bu dizi sayesinde milletimizin Abdulhamid’i daha iyi tanıma fırsatı yakaladığını söyledi.

Amacının siyaset yapmak olmadığının altınız çizen Oyuncu ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, bu tür kültür sanat programı düzenleyerek kendisine Aksaray’da ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya da ayrıca teşekkür etti.

Anma etkinliğine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Şehit Önder Güzel POMEM Müdürü Niyazi Turgay, Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, STK Temsilcileri, Abdülhamit Han Fen Lisesi Okul Müdürü Hacı Berber ve idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Son olarak ‘Abdulhamid Hanı Anlamak’ konulu bilgi yarışmasında dereceye giren Emir Ahmetçam, Bengisu Kemerkaya, Sariye Efe, İbrahim Geçgel, Cihangir Irk, İbrahim Akkoyun, Eyüp Ensar Dal, ve Reyhan Menteş’e hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021