SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Son teknoloji ile donatılan arama kurtarma aracı hizmete girdi

Son teknoloji ile donatılan arama kurtarma aracı hizmete girdi

A - +

Aksaray Haberleri - 16.09.2015 - 15:32

Son teknoloji ile donatılan arama kurtarma aracı hizmete girdi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Aksaray İl Müdürlüğüne yeni nesil arama ve kurtarma aracı tahsis edildi.

Vali Şeref Ataklı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 81 ildeki Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri’ne verilen tam donanımlı 101 arama kurtarma aracından Aksaray İl Müdürlüğüne gönderilen aracı inceleyerek İl Müdürü Cezmi Türkmen’den bilgi aldı.

Afet Acil Durum Müdürü Türkmen arama ve kurtarma aracının donanımları ile birlikte 530 bin TL değeri olduğunu aracın her türlü afete karşı müdahale edilebilecek ekipmana sahip olduğunu söyledi.

Türkmen, Aksaray AFAD bünyesinde Kentsel Arama Kurtarma ve Trafik kazalarına müdehale için bir araç, deprem ve yıkıntılarda ayrı ekipmanları ile kullanılmak için bir kamyonet, yine sadece trafik kazaları bir araç ve kuyu ve dağ arama kurtarma olaylarına müdahale için ise ayrı bir aracının bulunduğunu söyledi.

Vali Ataklı yeni aracın hayırlı olmasını temenni ederek: ‘Aksaray’da veya başka bir yerde afet ve benzeri bir olumsuzluğun olmasını istemiyoruz ancak böyle bir durum meydana geldiğinde her duruma uygun bir arama kurtarma aracı ile anında müdahale etme kabiliyetine kavuşmuş olduk. Ekiplerimiz yeni nesil araç ve ekipmanlarla herhangi bir afet olayında, kaza ve acil durumlarda anında müdahale ve kurtarma kabiliyetleri için gerekli malzemelerle tam teçhizatlı hale geliştirilmiş oldu.’dedi.

Aracın aydınlatma, kameralı sistemleri ve diğer alet ve ekipmanları ile son teknoloji ile donatıldığını belirten Vali Ataklı; “15 yıl önce yaşanan deprem ve diğer afetlerin ardından gelişmemizi görebiliyoruz. Yaşanabilecek bir afet sonrasında arama ve kurtarma faaliyetlerinin etkili şekilde yapılması için bu araçlar bugün bütün illerimizde mevcut hale getirildi.’dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021