SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “Somuncu Baba” çekimleri başladı!

“Somuncu Baba” çekimleri başladı!

A - +

Aksaray Haberleri - 17.12.2014 - 15:13

“Somuncu Baba” çekimleri başladı!

Anadolu’nun manevî mimarlarından olan ve Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Velinin hayatını anlatacak olan “Aşkın Sırrı Somuncu Baba Filmi “motor” dedi.
Furkan Palalı, Altan Gördüm, Altan Akışık, Tuvana Türkay,Sinan Albayrak,Saruhan Hünel ve diğer sürpriz isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna sahip olan “Aşkın Sırrı Somuncu Baba”nın yönetmen koltuğunda ise Kürşat kızbaz oturuyor.
Tük tasavvuf ve ilmî hayatında müstesna bir yere sahip olan Somuncu Babanın hayatı anlatıyor.
Anadolu’nun manevî mimarları, mana köklerimizin sahibi olan veli zatlar arasında yer alan Somuncu Baba olarak maruf Şeyh Hamid-i Velinin hayatının anlatıldığı film için geçtiğimiz Pazartesi günü motor dendi. Tamamı Aksaray sınırları içersinde çekilecek dizi için ilk mekan olarak tarihi Zinciriye Medresesi seçildi. Çekimleri büyük bir titizlik içinde yaptıklarını ifade eden yönetmen Kürşat Kızbaz,büyük büyük bir şahsiyetin hayatını tam anlamıyla beyaz perdeye aktarmak için tüm ekip olarak var gücümüzle ve titizle çalışıyoruz dedi.Kızbaz,herkesin içine sinecek ve beğeniyle izleyeceği bir film olması için ellerinden gelen bütün gayretti sarf ettiklerini bazen bir sahnenin çekimi için saatlerini harcadıklarını ifade etti.Kürşat Kızbaz,filmin çekimine karar verilmesinden bu güne kadar yanımızda olan ve her zaman desteğini esirgemeyen sayın belediye başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya ve güzel bir yapım olması için emeğini esirgemeyen oyuncularımıza ve ekibimize teşekkür ederim dedi.
Filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı, Somuncu Babanın felsefesine her zamandan daha fala ihtiyacımızın olduğu şu günlerde böyle güzel bir projede bu ulvi şahsiyetinin hayatını canlandırmak için verilen bu rolden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Palalı, ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ isimli filminin çekimleri için Pazar günü Aksaray’a geldi. Filmde; Furkan Palalı, dönem kostümleriyle kamera karşısına geçtiği ‘Somuncu Baba’ karakterinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Aralık ayı boyunca Aksaray’da kalacak olan Palalı, dört mevsimin yaşanacağı film için Mart ve Nisan ayında da kamera karşısına geçecek.
Filimde rol alan yılların deneyimli oyuncusu Altan Gördüm ise,Anadolu’nun manevi mimarlarından Somuncu Babanın hayatının anlatıldığı bu güzel projede bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.Usta oyuncu Gördüm,tüm ekip olarak büyük bir titizlik ve keyifle çekimleri sürdürdüklerini ve aynı duygularla yola devam edeceklerini ifade etti.
Tarihi Zinciriye Menderesinde devam eden çekimleri daha sonra Aksaray’ın çeşitli mekanlarında devam edecek.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021