SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sıradağlar Gibi Dizilen Sorunlara Çözüm Bulunmalı

Sıradağlar Gibi Dizilen Sorunlara Çözüm Bulunmalı

A - +

Aksaray Haberleri - 11.05.2017 - 11:53

Sıradağlar Gibi Dizilen Sorunlara Çözüm Bulunmalı

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner KARA yaptığı açıklamada; Hemşirelerimiz sorunlarının çözümü ve taleplerinin bir an önce hayata geçmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını karşılamaktadırlar.

Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimizde sabrı taşmış ve çalışma hayatındaki sorunlar katlanılmaz bir hal almıştır. Taleplerin sürekli göz ardı edilmesi derin bir ümitsizliğe neden olmaktadır.

Ağır iş yükü, mobbing, ve şiddetin sürekli varlığını koruması ve ekonomik olarak sürekli bir geriye gidişin yaşanması nedeniyle hemşirelerimiz tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar.

Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanlar özlük hakları açısından mağdur edilmektedirler. Geçici görevlendirmeler, görev dışı çalıştırmalar nedeniyle de sıkıntılar çekmektedirler.

OECD ortalamasında 100 bin kişiye 1071 ebe-hemşire düşerken, Türkiye’de bu rakamın sadece 261 olması iş yoğunluğu ve fedakârca verilen hizmeti anlatmakta, başka bir söze de gerek bırakmamaktadır.

Sorunların adeta sıradağlar gibi dizildiği sağlık alanında çalışanların taleplerinin hayata geçmesi acil bir hal almıştır.

Sağlıkta ikinci faza geçildiği ve bu dönemde sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretileceği açıklanmıştır. Ayrıca Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’da Genel Başkanımız Önder Kahveci ile yaptığı görüşmede 5 yıla 1 yıl yıpranma payının verileceğini ifade etmiştir. Bu konuları içeren bir torba yasa hazırlığı olduğu da bilinmektedir.

Türk Sağlık-Sen olarak bizim talebimiz bu torba yasanın çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde TBMM’ye sunulması ve kabul edilmesidir. Bunun içinde sosyal taraflarla istişare edilmelidir. Sağlık Bakanlığı ’da bu konuda hassasiyet göstermelidir. Torbanın ucunu bağlamadan, son imzayı atmadan önce mutlaka sosyal taraflardan da görüş ve öneriler alınmalı, uyarılarımıza kulak verilmelidir. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.

Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımız en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeye layıktırlar. Onların verdikleri hizmetinde ödemenin bir kaşlığı yoktur ama alın terlerinin ve hak ettiklerinin verilmesi de elzemdir. Artık yıllardır süregelen ihmalkarlık sonlandırılmalıdır.

Bu temennilerle tüm hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyor, kendilerine çalışma hayatlarında kolaylıklar diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021