SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » SGK’dan Gazeteciler Birliği’ne Teşekkür Belgesi

SGK’dan Gazeteciler Birliği’ne Teşekkür Belgesi

A - +

Aksaray Haberleri - 11.02.2016 - 11:21

SGK’dan Gazeteciler Birliği’ne Teşekkür Belgesi

Bugün sabah SGK İl müdürlüğü bünyesinde kahvaltılı bir basın toplantısı yapan SGK Aksaray il müdürü saffet Çalışkan Toplantı sonunda Sosyal Güvenlik ile ilgili hususlarda vatandaşlarımızı zamanında ve doğru bilgilendirme adına verdiği destekten dolayı ilimizde faaliyet gösteren tüm basın kuruluşları ile çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederek, tüm basın mensuplarımız adına Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya’ya Teşekkür Belgesi takdim etti.
SGK Aksaray il müdürü saffet Çalışkan Toplantıda yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz ay Ankarada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, Sosyal Güvenlik Kurum Başkanımız M.Selim Bağlı, Kurum üst düzey yöneticileri ve 81 İl Müdürü ile bir istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda Aksaray İl Müdürlüğü olarak Sayın Bakanımıza;

1-2926 sigortalılarımızın(çiftçi bağ-kuru) primlerini her ay değilde yılda 3 veya 4 taksitle ödeme imkanı getirilmesi önerisinde bulunduk. Kendisi kurum aktüaryal dengesinin de düşünülerek bununla ilgili bir çalışma yapılması talimatını verdi.

2-Meslek Kodu uygulamasının(Mühendis, işçi vb.) yasal alt yapısının oluşturulması önerisinde bulunduk,

3-İlk olarak Aksaray da uygulanmasına başlanılan Kayıt dışı işçi çalıştırmayan ve primlerini düzenli ödeyen işverene Teşekkür Belgesi verilmesi hususunda takdirlerini ifade etti

Kurum olarak sadece ceza yazmak değil yasal çerçeve içerisinde öncelikle rehberlik ve denetimin birlikte yürütülmesinin ciddi kazanımlar sağladığını gözlemlemekteyim.

Örneğin Aksaray Müteahhitler Birliği ile farklı zamanlarda yaptığımız toplantıların kayıt dışının azalmasında ciddi bir sonuç alındığı ortadadır.

Kurumumuz’un yürüttüğü çalışmalar neticesinde 2008 yılında %52,1 olan kayıt dışı istihdamın oranı, Eylül 2015’te %34,8 , Ekim 2015’ te %33,6’ ya kadar düşürülmüştür. Kurum olarak kayıt dışının 2023 hedefinin ise %15’ e kadar azaltılması olduğunun altını çizmek isterim.

Unutulmamalı ki, sigortasız işçi çalıştırmanın aslında olabilecek iş kazaları dikkate alındığında , iş vereni hiç de karlı çıkarmayacağı bir gerçektir. Bu hususun işverene özellikle izah edilmesi gerekiyor.

İlaveten, 3 iş günü içerisinde iş yerinde meydana gelen iş kazasını bildirmeyen işveren, idari para cezası ile karşı karşıya kalacaktır. Buna işverenlerimizin dikkat etmesini istiyorum.

Kurumsal olarak bilgilendirmenin, paylaşmanın, rehberlik etmenin önemli olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla Aksaray’ımızda kayıt dışını önlemede duyarlılık gösteren, kurumsallaşmış 37 iş yeri, 13 Sivil Toplum Örgütüne Teşekkür belgesi verdik.

Dünyada hekime ulaşmada tüm engellerin ortadan kalkması, sevk zincirinin olmaması sağlıktaki memnuniyeti artırdı. Ancak sağlıktaki israfında önüne geçilmesi için akılcı ilaç kullanımına her fırsatta dikkat çekmek istiyorum. Öte yandan sağlıkta tetkik, tahlil gibi unsurlarda da bilinçli hareket etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Bir diğer hususta son zamanlarda çıraklık ve staj sürelerinin sigortalılık başlangıç tarihi olarak kabul edileceğine dair bazı basın-yayın organlarında dile getirildiğine yönelik duyumlar almaktayız. Kurumumuzun böyle bir çalışması yoktur.

Prim gün sayısını doldurduğu halde emeklilik yaşı gelmemiş olan sigortalılar için de emekli olacağı yaştan daha erken emekli olmasına yönelik kurumumuzun bir hazırlık çalışması yoktur.

Öte yandan Sosyal Güvenlik ile ilgili hususlarda vatandaşlarımızı zamanında ve doğru bilgilendirme adına verdiğiniz destekten dolayı ilimizde faaliyet gösteren tüm basın kuruluşları ile çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu itibarla tüm basın mensuplarımız adına Gazeteci Cemiyet Başkanlarına bir Teşekkür Belgesi takdim etmek istiyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021