SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » SGK İl Müdürlüğünden Bal Küpü’ne Ziyaret

SGK İl Müdürlüğünden Bal Küpü’ne Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 03.08.2015 - 12:17

SGK İl Müdürlüğünden Bal Küpü’ne Ziyaret

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN, Bal Küpü Şeker Fabrikasını ziyaret etti.

Çalışkan “Bal küpü şeker Fabrikasının bu bölgede ciddi derecede öneme haiz olduğunu düşünüyorum. Pancar üretiminin yoğun olduğu bu bölgede bir şeker Fabrikanın olması çiftçilerimiz ve istihdam açısından oldukça önemlidir.

Eskil ilçemiz, Sultanhanı Beldesi, Eşmekaya Beldesi ve bu bölgede yapılan tarımsal üretimin yoğunluk oluşturması nedeniyle Eskil Merkez Müdürlüğünün açılması bir ihtiyaç halinde idi. Merkez Müdürlüğümüzün faaliyete başlaması nedeniyle vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili iş ve işlemlerini daha rahat halledebilme imkanına kavuştular. Öte yandan ürün alımı yapan kurumlar ve borsa üyesi tüccarlara vermiş olduğumuz şifreler ile çiftçimizin TC Kimlik numarası girilerek işlem yapılmaktadır. Çifçilerimiz muafiyet belgeleri için, Aksaray SGK İl Müdürlüğüne gelmeden Eskil Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden bu belge alınabilmektedir” dedi.

Bal Küpü Şeker Fabrikası Muhasebe ve İdari İşler Müdürü Hilmi Akgöz ise “Yıllık 110.000 ton şeker üretmekteyiz. Burada bize ayrılan üretim kotası 110.000 ton olması nedeniyle çifçilerimizle bu miktara göre alım sözleşmesi yapmaktayız. Fabrikamız Türkiyede üretim ve Teknolojik yönden üçüncü sıradadır. Fabrikamızda üretilen şeker, Türkiye genelindeki şeker üretimin % 5’ine tekabül etmektedir. Fabrikamızda 280 kişi çalışmaktadır. 60.000 tonluk inşaatı devam eden şeker silomuzla da daha fazla şeker depolayabileceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021