SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » SGK İl Müdürlüğünden Bal Küpü Şeker Fabrikasına ziyaret

SGK İl Müdürlüğünden Bal Küpü Şeker Fabrikasına ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 02.03.2016 - 10:44

SGK İl Müdürlüğünden Bal Küpü Şeker Fabrikasına ziyaret

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN, Bal Küpü Şeker Fabrikasını ziyaret etti.

Çalışkan “Bal küpü şeker Fabrikasının pancar üretiminin yoğun olduğu bu bölgede çiftçilerimiz ve istihdam açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Eskil ilçemiz, Sultanhanı Beldesi, Eşmekaya Beldesi ve bu bölgede yapılan tarımsal üretimin yoğunluk oluşturması nedeniyle Eskil Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüzün faaliyete başlaması nedeniyle vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili iş ve işlemlerini daha rahat halledebilme imkanına kavuştular.

Öte yandan ürün alımı yapan kurumlar ve borsa üyesi tüccarlara vermiş olduğumuz şifreler ile çiftçimizin TC Kimlik numarası girilerek işlem yapılmaktadır. Ancak, bazı ürün alım merkezlerinde Çiftçilerimiz muafiyet belgeleri için, kayıt kontrolü yapılamadığı durumlarda Aksaray SGK İl Müdürlüğüne gelmeden Eskil Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden bu belge alınabilmektedir” dedi.

Fabrika yetkililerinin asgari ücret artışı ile ilgili sorularını cevaplandıran Çalışkan, “Aksaray’da kayıt dışı işçi çalıştırmayan, sigorta primlerini düzenli ödeyen kurumsallaşmış, işverenlerimize işçilerinin önünde bir teşekkür belgesi takdim ederek bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu itibarla size de bir teşekkür belgesi takdim etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Bal Küpü Şeker Fabrikası Muhasebe ve İdari İşler Müdürü Hilmi Akgöz ise “Fabrikamız Türkiye de üretim ve Teknolojik yönden üçüncü sıradadır. Fabrikamızda üretilen şeker, Türkiye genelindeki şeker üretimin % 5’ine tekabül etmektedir. Ziyaretinizden dolayı çok memnun oldum. Teşekkür ediyorum. ”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021