SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Selime İHH’den Halep’e 4. Yardım Tırı

Selime İHH’den Halep’e 4. Yardım Tırı

A - +

Aksaray Haberleri - 09.03.2017 - 8:24

Selime İHH’den Halep’e 4. Yardım Tırı

1300 Nüfuslu Selime kasabasından Hatice Dudu ve Ali Abay Kuran Kursu ile Selime Belediyesi işbirliğinde bir tır gıda dua ile Halep’li mağdurlar için İdlib’e gönderildi.

Tırın önünde geçen yıl 8 Ocak 2016’da elim bir kazada vefat edenlerin anılması halk nezdinde takdir topladı. Güzelyurt İHH temsilcisi Şenol Salun ilçe ve civar köylerin katkısının da bulunduğu yardımdan dolayı tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan Selime halkının yardım hususunda çok duyarlı olmasının örneklik bir durum olduğunu söyledi. Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan ve hayırsever Selime halkına teşekkür ederek sözlerine devam eden Özkan şunları söyledi: ‘’Halep’li kardeşlerimiz için İdlib sınırına Acil Yardım Birimimizi çadırkent kurmak için gönderdiğimizde ilginç bir hadise yaşanmış. Suriye’li bir kardeşimiz:’’Biz Irak savaşı çıktığında Irak’lıların ülkemize sığınmasına karşı çıkmıştık, şimdi onlardan çok daha beter durumdayız. Siz bu hataya düşmeyip, üç milyon insana kapınızı ve gönlünüzü açtınız.’’diyerek bizleri takdir etmiş. Evet, küçücük bir kasabadan dev yüreklerin destekleri olduğu müddetçe bu millet Allah’ın izniyle hiç bir zaman zelil duruma düşmeyecektir.’’ dedi.

Güzelyurt Kaymakamı Mehmet Göze bazı odakların gönderilen yardımları eleştirdiğine üzülerek şahit olduğunu söyledi. Göze, ‘’Çanakkale’ye her gidişimde hangi şehirlerden şehit verildiğini dikkatle okurum. Halep’ten binlerce şehitin verilmiş olması bu yardımların ne kadar yerinde olduğunun bir göstergesidir. Halep’lilere biz değil de İngiliz mi, Fransız mı, Alman mı yardım edecek? Onlar zaten kendi ülkelerine almamak için bahane üstüne bahane uyduruyorlar. Somut bir örnek vermek gerekirse, sizin can dostunuz, çok zora düştüğünüz bir anda sizin için canını feda ediyor. Geride kalan ailesi, çocukları için elinizden gelen her türlü yardımı yapmaz mısınız? İşte Halep de şu an böyle bir durumdadır. 100 yıl önce bizler için canını feda edenlerin torunlarına sahip çıkmak bize yakışan bir davranıştır. Bizler vatansızlığın ne olduğunu bilmiyoruz, tarih boyunca hiç vatansız kalmadık. Kardeşlerimizi de kendilerini öz vatanlarında gibi hissettirmek bize düşen görevdir. Selime halkını bu duyarlılığından dolayı kutluyorum.’’dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021