SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Şeker beyninizi kokain gibi uyuşturuyor!

Şeker beyninizi kokain gibi uyuşturuyor!

A - +

Aksaray Haberleri - 01.05.2016 - 11:42

Şeker beyninizi kokain gibi uyuşturuyor!

Şeker beyninizi kokain gibi uyuşturuyor!.Beyin MR görüntülerini inceleyen uzmanlar, şekerin kokain, eroin gibi beynin ödül bölgesini etkilediği ve kendine bağımlı yaptığını tespit etti.
Amerikan Kalp Birliği tarafından yayınlanan beyin MR görüntüleri şekerin insan vücudunu nasıl etkilediğini çok çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Uzmanlar nikotin, kokaini eroin gibi bağımlılık yapan maddelerin beyne olan etkisini şekerin beyne etkisiyle karşılaştırdı. Şekerin de aynı bu maddeler gibi beynin ödül bölgesine etki yaptığını ve insanları kendine bağımlı yaptığını tespit etti. Bu durum da kanser, kalp hastalıkları gibi ölümcül durumlara yol açıyor. Bilim insanları erkeklerin günde 37.5, kadınların ise 25 gram şekeri geçmemesi gerektiğini belirtti. Burada bahsedilen şeker miktarına her gün yiyeceklerin içinde habersiz olarak aldığımız şekerler de dahil. Ortalama bir Amerikalının tükettiği gıdalarla her gün 126 gram şeker yediği belirtiliyor.
Hangi gıdada kaç küp şeker var?

Çikolata: 6.5

Elma: 4.5

Muz: 3.5

Mango: 9

Meyveli yoğurt: 2.5

Enerji içeceği: 5.5

Kutu kola: 7.5

Kremalı sıcak çikolata: 9.5

Meyveli dondurma: 25.5

Havuç (2 adet): 1

Portakal suyu (500 ml): 10

Hazır çorba: 5

Milkshake: 12

(Bir küp şeker= 4-5 gram)

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021