SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Şehit Polis Sinan Kunduracı Aksaray’da Son Yolculuğuna Uğurladı

Şehit Polis Sinan Kunduracı Aksaray’da Son Yolculuğuna Uğurladı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.04.2016 - 15:49

Şehit Polis Sinan Kunduracı Aksaray’da Son Yolculuğuna Uğurladı

Şehit Polis Sinan Kunduracı Aksaray’da Son Yolculuğuna Uğurladı. Hakkari’ninYüksekova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi 24 yaşındaki Sinan Kunduracı memleketi Aksaray yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi Sinan Kunduracı şehit oldu. Şehit polis Kunduracı’nın cenazesi dün Van’da yapılan törenin ardından aksam geç saatlerde memleketi Aksaray’a gönderildi. Bugün de Somuncu Baba Külliyesi Morgu’ndan alınan şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naşı cenaze aracı ile helallik alınmak için Küçük Bölcek Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Şehidin babası Mehmet Kurduracıgüçlükle ayakta dururken, annesi 42 yaşındaki Pakize ve kız kardeşleri Hatice ve Hülya tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren anne Pakize Kunduracı’ya 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Gözyaşları içinde tabutun önüne gelen baba Mehmet Kunduracı da tabutu okşayıp öperek oğlunu evin önünden son yolculuğuna uğurladı.
Baba evinde alınan helalliğin ardından bekar olan şehit özel harekat polisi Sinan Kunduracı’nın cenazesi tekbirler eşliğinde namazın kılınacağı Ulu Cami önüne getirildi. Burada da oğlunun tabutunun başına gelen baba Mehmet Kunduracı dua okudu. Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Gümrük Müsteşarı Cenap Aşçı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cami önünde oğlunun tabutuna sarılan baba ayetelkürsi okuyarak ‘Oğlum seni çok seviyorum” dedi. Şehidin cenazesi Ulu Cami’deki öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından tekbir ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı eşliğinde Aksaray Şehitliği’nde toprağa verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021