SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Şehit Polis Demirel’i Son Yolculuğuna 6 Bin Kişi Uğurladı

Şehit Polis Demirel’i Son Yolculuğuna 6 Bin Kişi Uğurladı

A - +

Aksaray Haberleri - 13.01.2016 - 14:09

Şehit Polis Demirel’i Son Yolculuğuna 6 Bin Kişi Uğurladı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi 44 yaşındaki Ayhan Demirel, bugün memleketi Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi’nde yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis Ayhan Demirel’in cenazesi, hemşire eşi Aysel ve 15 yaşındaki oğlu İbrahim Demirel ile birlikte helikopterle memleketi Sarıyahşi İlçesi’ne getirildi. Ayakta güçlükle durabilen şehit eşi ve oğluna yakınları yardımcı oldu. Oğlunun cenazesinin gelişini karşılayan İbrahim Demirel de, adını taşıdığı torununa sarılıp, “Kara kuzum” diye gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT, ANNESİNE ŞIRNAK’TA OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Vücudunda kısmi felç olan şehit annesi Mercan Demirel de, oğlunun cenazesi karşılamaya ve tören alanına, ambulans ve sağlık görevlileri eşliğinde sedyede taşındı. Oğluyla en son 2 gün önce telefonla görüştüğünü belirten Mercan Demirel, oğluna “Hastayım. Özledim gel” dediğini ancak oğlunun “Ankara’dayım gelemem” dediğini ve Şırnak’ta olduğunu söylemediğini ifade etti.

Şehit Demirel’in cenazesi, helallik alınması için mesai arkadaşlarının omzunda baba evine getirildi. Evin içine alınan şehit polis Demirel’in ay yıldızlı Türk bayrağına sarılan dede ve torun gözyaşlarına hakim olamadı. Alınan helalliğin ardından şehit Demirel’in cenazesi yine mesai arkadaşlarının omuzunda törenin yapılacağı Merkez Camii önüne getirildi.

BABADAN ASKER SELAMI

Şehit babası İbrahim Demirel, oğlunun tabutunun karşısına geçip asker selamı verdi. Demirel, vatani görevini topçu çavuşu olarak yaptığını ve teröristlerle çatışmaya gitmek için her an hazır olduğunu belirtti.

Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğlu ve İlknur İnceöz, emniyet mensupları, askeri erkan ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Şehit Demirel’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Sarıyahşi Mezarlığı’na defnedildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021