SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Şehit kanıyla yazılan tarihimizin gurur tablolarından birisidir Çanakkale Zaferi

Şehit kanıyla yazılan tarihimizin gurur tablolarından birisidir Çanakkale Zaferi

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2018 - 13:11

Şehit kanıyla yazılan tarihimizin gurur tablolarından birisidir Çanakkale Zaferi

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Sayın İlknur İnceöz’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı aşağıda bilginize sunulmuştur.

Şehit kanıyla yazılan tarihimizin gurur tablolarından birisidir Çanakkale Zaferi.

Üzerinden neredeyse 1 asır geçmesine rağmen, bu aziz milletin inandığı değerler uğruna; vatan, millet, bayrak ve ezan söz konusu olduğunda insanlık tarihinin en asil ve en onurlu destanlarını yazmaya hazır olduğunu tüm dünyaya Çanakkale zaferi ile göstermiştir.

Çanakkale`de tarihin en kanlı savaşlarından birisi yaşanırken bu aziz millet; hiçbir gücün, kudretin, silahın ve teknolojinin yüreklerdeki iman gücünün üzerinde olamayacağını tam 103 yıl önce sınırlarına, varlığına, birliğine kast edenlere gösterdi.

Çanakkale’de dün vatan topraklarımıza göz dikenlerini vatan şairimiz Mehmet Akif;

“Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk:

Sade bir hâdise var ortada:

Vahşetler denk.

Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ…”

Mısraları ile anlatıyor.

Merhum Akif`in bu mısraları şu anda Türkiye`nin Afrin`de verdiği beka mücadelesini de anlatmaktadır.

Şimdi de yine ülkemiz topraklarında gözü olanlar şer ittifakı ile binbir milletten bir araya gelip terör örgütü paçavralarını göğüslerine takarak, hainlikleri sınırlarımızı aşan alçak terör örgütüne destek veriyorlar.

Dünyanın en gelişmiş silahları ile donatıp, eğittikleri teröristler ile ülkemizin sınırlarını ve milletimizin can güvenliğini tehdit ediyorlar.

O Mehmetçik ki düğüne, bayrama gider gibi vatan savunmasına gidiyor, işte bunu bilmiyor, bu ruhu anlayamıyor ve bu ruha karşı tuzak kuramıyorlar.

Şu anda Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, sınırlarımızı terör belasından temizlemek için Afrin`de, terör örgütlerine kan kusturan Mehmetçiğimizdeki ruh “Çanakkale” ruhudur.

Bu aziz milletin içindeki “Çanakkale ruhu” tüm tuzakları, planları, teşebbüsleri, karanlık senaryoları ve oyunları bozacak güç ve kudrettedir.

Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın liderliğinde ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatanı, bize bırakılmış bir miras olarak değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak kutsal bir emanet olarak görüyoruz, bundan sonra da görmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize emanet eden tüm kahraman şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere rahmetle, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021