SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Şehit ailelerinin sıkıntı ve ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz

Şehit ailelerinin sıkıntı ve ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz

A - +

Aksaray Haberleri - 17.05.2017 - 14:21

Şehit ailelerinin sıkıntı ve ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Aksaray’daki şehit aileleri ziyaretleri devam ediyor. Şehit ailelerinin sıkıntılarını gidermek, varsa sorunlarını çözüme kavuşturmak için gece gündüz elimizden geleni yapma gayretinde olacağız diyen Yeşim Pekmez; şehit ailelerini ziyaret ederek şehitlerin emanetleri aileleri ile sohbet etti.

Pekmez; beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk’ün eşi Türkan Aktürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yardımcısı Murat Akdöl ile birlikte; 1995 yılında Van-Başkale’de vatani görevini yaparken şehit olan Halil Köksal ile babası Seyfullah ile üvey annesini, 1994 yılında Siirt-Kurtalan’da Jandarma Teğmen olarak görev yaparken şehit olan Ramazan Ünver’in ailesini evlerinde ziyaret ettiler.

Beraberindeki heyet ile ziyaret ettiği Şehit Halil Köksal’ın babası Seyfullah Köksal ile bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez; Şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu belirtti.

Yapılacak hiçbir şeyin evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindirmeyeceğini ifade eden Pekmez; “ Ölüm hepimize hak ancak şehitlik gibi bir makama ulaşmak. Böyle şerefli ve onurlu bir makam her isteyene nasip olmuyor. İnancımız gereği şehitliğin ne yüce bir mertebe olduğunun bilincindeyiz. Allah Şehitlerimize rahmet eylesin. Annesine babasına inşallah şefaatçi eylesin’ dedi.

Yeşim Pekmez daha sonra beraberindeki heyet ile Şehit Ramazan Ünver’in annesi Güldane babası Abdulkadir Ünver’i yaşadıkları evlerinde ziyaret ettiler. Şehit annesinin elini öpen Yeşim Pekmez Hanımefendi bir süre sohbet ettiği şehit ailesinin sıkıntı ve ihtiyaçları konusunda istek ve talepleri varsa kendilerine iletmelerini istedi.

“Bizler sizleri görmeye geldik’ diyen Pekmez; “Bizler şehit ailelerimizin emanetleri ailelerinin her zaman yanındayız. İhtiyaç, sıkıntı veya çözülmesi gereken bir konu varsa elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Biz sizleri kendi ailelerimiz olarak görüyoruz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyetleri ifade eden şehit aileleri devletin kendilerini hiçbir zaman unutmadığını, kendilerine yapılan ziyaretlerden mutlu olduklarını belirterek; Yeşim Pekmez Hanımefendi ile Semiha Sarıgül, Türkan Aktürk’e teşekkür ettiler.

Yeşim Pekmez Hanımefendi Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde Türk Bayrağı ve şehitlerin fotoğrafının bulunduğu tabloyu şehit ailelerine hediye etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021