SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Seçim sonucunu yüzde 3 belirleyecek

Seçim sonucunu yüzde 3 belirleyecek

A - +

Aksaray Haberleri - 01.09.2015 - 14:47

Seçim sonucunu yüzde 3 belirleyecek

Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla beraber gözler yeniden seçim kararına çevrildi. Kasım ayında kurulacak sandığın sonucunu ise oy değişikliğine gitmesi öngörülen yüzde 3’lük seçmen diliminin belirlemesi bekleniyor.
7 Haziran seçiminin ardından hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde edememesi ve bu nedenle başlatılan koalisyon görüşmelerinin de sonuçsuz kalması ülkeyi 1 Kasım tarihinde yeniden seçime götürüyor. Kasım sandığından çıkacak sonucu yüzde 3’lük bir seçmen davranışının belirleyeceğini belirten İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Köktaş, “Tüm seçim kampanyaları yüzde 3’lük ortalama seçmeni kendi saflarına çekmeye yönelik olacak” dedi. Kamuoyunun önünde yapılan tartışmalarda seçmenin büyük bir çoğunluğunun farklı partilere kayacakmış gibi bir hava estirildiğine dikkat çeken Mehmet Emin Köktaş, “Bütün tartışma, 1 Kasım akşamında yüzde 3 ya da 4’lük seçmenin siyasal tercihini değiştirip değiştirmeyeceği ile ilgilidir. Yani seçim sonuçlarını yüzde 3’lük ya da 4’lük bir seçmen davranışı belirleyecek” diye konuştu.
1 KASIM STRATEJİSİ
1 Kasım için geliştirilen seçim kampanyalarının AK Parti için oy arttırma, diğer partiler için ise mevcudu koruma modeli üzerine kurulacağını belirten Mehmet Emin Köktaş, “Partiler genel anlamda 7 Haziran’a benzer projelerle çıkacaklar. Ancak AK Parti, kendisinden kaydığını düşündüğü yüzde 3’lük seçmeni safına çekmeye çalışacak. Yani kaybettiği seçmenin en azından bir kısmını kazanmanın yollarını arayacak. Diğer partiler ise mevcut seçmenlerini kaybetmemeye yönelik stratejiler geliştirecek. Çünkü mevcudu korumak onlar için bir tür başarı olacak. Özetle kampanyalar AK Parti için oy arttırma, diğer partiler için de mevcudu koruma modeli üzerine kurulacak” dedi.
“HATALAR DEĞERLENDİRİLMELİ”
AK Parti’nin 7 Haziran’da kaybettiği oyların bir kısmını kazanmaya yönelik kampanya yürüteceğinin altını çizen Mehmet Emin Köktaş, “Uzun süren bir AK Parti iktidarının verdiği bir yorgunluk vardı ve oy kayıplarının şu an nerelerde olduğu net şekilde görülebiliyor. AK Parti buralara yönelik yaptığı hataları değerlendirmeli. Ciddi oranda oy kaybeden AK Parti, onlardan bir kısmını kazanabilme kampanyası yürütecek” diye konuştu.
ANA GÜNDEM MADDESİ: BÖLGESEL SEÇİM GÜVENLİĞİ
1 Kasım seçiminin en önemli ana gündem maddelerinden birinin bölgesel seçim güvenliği olduğunu belirten Mehmet Emin Köktaş, “Devletin bu konuda nasıl önlemler alacağı çok önemli. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da seçim güvenliğinin sağlanması seçimde büyük rol oynayacak. Bu konu da seçim sonucunda belirleyici olacak. Diğer bölgelerde ise yaşanacak değişimleri genel akışın içinde değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021