SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sarısülük Davası 4 Nisan’a Ertelendi

Sarısülük Davası 4 Nisan’a Ertelendi

A - +

Aksaray Haberleri - 11.01.2016 - 15:33

Sarısülük Davası 4 Nisan’a Ertelendi

Gezi Parkı eylemlerinde Ankara’da polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında Yargıtay 1. Ceza Dairesinin kararı usulden bozmasının ardından güvenlik gerekçesiyle Aksaray Adliyesine gönderilen dosyanın ilk duruşması yapıldı.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, SEGBİS ile bağlantı kurularak katıldı. Mahkeme Başkanı, polis memuru Şahbaz’a bir diyeceği olup olmadığını sordu. Şahbaz da, Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını talep etti.

Dava sırasında öldürülen Ethem Sarısülük’ün avukatı Murat Yılmaz olay anı ile ilgili görüntülerin yeniden izlenmesini talep etti.

Ahmet Şahbaz’ın avukatları ise terörle mücadeleden asker ve polise hakaret edildiğini, terör propagandası yapıldığını belirtti. Avukatların bu açıklamasına Ethem Sarısülük’ün ailesi ve avukatları tepki gösterdi. Cumhuriyet Savcısının sanık Ahmet Şahbaz’a duruşmaya SEGBİS sistemi ile mi, yoksa salonda mı katılmak istediği sorusu üzerine Şahbaz, SEGBİS sistemini tercih ettiğini söyledi. Ayrıca savcı, tanıkların yeniden dinlenmesine yer olmadığını ve olay gününe ait görüntülerin bizzat mahkeme tarafından incelenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti tarafından verilen kısa bir aradan sonra Mahkeme Başkanı Seyfullah Sarıgül, tanıkların yeniden dinlenmesine yer olmadığına, olay günü görüntü kayıtlarının mahkemece izlenerek tutanak tutulmasına, bilirkişi raporlarının incelenmesine karar verdi. Ayrıca, maktul avukatlarının polis memuru Şahbaz’ın yeniden tutuklanma talebini reddetti. Duruşma 4 Nisan 2016 tarihine ertelendi

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021