SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sarıkaya; Basın Bayramını Kutladı

Sarıkaya; Basın Bayramını Kutladı

A - +

Aksaray Haberleri - 23.07.2019 - 16:52

Sarıkaya; Basın Bayramını Kutladı

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı: basının bir ülkedeki demokrasinin gelişmesinde, halkın doğru bilgiye ulaşmasında çok önemli bir görevi üstlendiğini söyledi.
Sarıkaya, basının kamuoyunun aydınlatılmasına ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sağlayarak demokrasinin güçlenmesine zemin hazırladığını kaydetti.
Sarıkaya, şöyle devam etti: Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Ülkemizde maalesef bir dönem basına sansür uygulaması getirilmiş nihayetinde 24 Temmuz 1908 tarihinde bu uygulamaya son verilmiştir. Çünkü kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basının özgür olması son derece önem taşımaktadır. Basın, ancak bu sayede halka tarafsız ve doğru bilgiyi ulaştırabilir. Basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Nevşehir basını da bu kapsamda haber yapma anlayışına sahip kişilerden oluşmaktadır. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın basın bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021