SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sarıkamış Şehitleri için Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri için Yürüdüler

A - +

Aksaray Haberleri - 04.01.2015 - 14:14

Sarıkamış Şehitleri için Yürüdüler

Sarıkamış harekatının 100. yılında, 90 bin şehidi anma etkinlikleri kapsamında Aksaray’da protokol, vatandaşlar, gaziler, öğrenciler ve çocuklar yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde bayraklarla, pankartlarla yürüyen çoluk çocuk 7’den 70’e herkes şehitliğe giderek dua etti.
Hükümet meydanında başlayan programa Vali Şeref Ataklı, İl Jandarma Asayiş Komutanı Yarbay Hakan Eşitgen, sivil toplum örgütü başkanları, gaziler, vatandaşlar, öğrenciler ve çocuklar katıldı. Yoğun bir katılımın gerçekleştirildiği yürüyüşte 7’den 70’e herkes ellerinde bayrak ve pankartlar ile Hükümet meydanından şehitliğe kadar yürüdü. Burada şehitler ziyaret edilirken, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, “Bu ülkede yaşıyorsak, bu topraklarda yaşıyorsak, bayrak, vatan, millet, din, manevi değerler üzerine kurulmuş bu ülkenin insanları bugün bu soğukta Aksaray meydanına toplandılar. Bu, insanların buna ne kadar değer verdiğini ortaya koyar. Sarıkamış deyince, bundan 100 yıl önce Anadolu’nun her tarafından yiğitler, gençler toplanmışlar ve oraya yürümüşler. Ama bu yürümek böyle kolay bir yürümek değil” dedi.
Kore Gazisi 76 yaşındaki Mehmet Acar ise, 1952-53 döneminde Kore’de görev yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Allah’ım bu vatana bir daha böyle bir acı vermesin. Savaş falan hiç iyi bir şey değil. Vatanımıza milletimize sağlık sıhhat versin. Cenabı Allah bu vatanı her türlü tehlikeden korusun” şeklinde konuştu.
Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise, aradan 100 yıl geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Onları tekrar hatırlamak, anmak adına bugün burada bir yürüyüş düzenledik. Şehitliğimize kadar yürüdük. Vatandaşlarımız, gazilerimiz, öğrencilerimiz, çocuklarımız ile birlikte yürüyerek tekrar onları andık. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Tekrar Sarıkamış gibi acılar milletimize yaşatmasın. Tekrar onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021