SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sanayi Projesini Esnaf Olarak Biz İstedik, Belediyemiz Başlattı

Sanayi Projesini Esnaf Olarak Biz İstedik, Belediyemiz Başlattı

A - +

Aksaray Haberleri - 23.01.2017 - 12:47

Sanayi Projesini Esnaf Olarak Biz İstedik, Belediyemiz Başlattı

Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Ceylan, esnaflar olarak bu projenin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Oda Başkanı Doğan Ceylan, açıklamasının devamında “Projenin her aşamasında Haluk Başkanımızla zaten istişare halindeydik. Bu projenin başlamasını biz istedik; Başkanımız Aksaray’ımız için, esnafımız için bu projeyi bu aşamaya getirdi. Sanayi sitemizin daha modern bir yapıya dönüşmesi için esnafımızın isteğini hiçbir zaman göz ardı etmedi.

Proje üzerinde şu aşamada bazı değişiklikler yapılır mı bilemem ancak bizlerin tek amacı esnaf ve sanatkârlarımızın kira öder gibi dükkan sahibi olmasıydı. Esnaf ve sanatkârlar başkanı olarak bu projenin arkasındayız ve başkanımızın yanındayız. Her zaman da sanayi projesine destek olmaya devam edeceğiz.

Şimdi sanayi dışında birçok esnaf ve sanatkârımız buradan dükkân almak istiyor. Taleplerini bizlere iletiyorlar. Esnaf kardeşlerimiz ‘Sanayi’nin dışındayız ancak bizlerde dükkân almak istiyoruz’ diyorlar. Yani talep konusunda sıkıntı yok.

İnşallah yüzümüzün akıyla bu projeyi başlatacağımıza inanıyorum. Şimdiden Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Son müracaat günü 31 Ocak 2017 tarihinde bitiyor. Bu tarih öncesinde dükkan almak isteyen sanayici kardeşlerimizin biran önce müracaatlarını yapmalarını istiyorum. Çünkü bu projede başlayacak. Haluk Başkanımız esnaf kökenli olduğu için esnaf gibi düşünebiliyor, onları dinleyip ve isteklerine cevap verebiliyor.

Şimdi sanayi yapılmasını kooperatife devredilmesi hususunda bize bazı öneriler geldi. Kooperatiflerin nasıl çalıştığını aşağı yukarı herkes biliyor. Ancak bilmeyenler kooperatiflerin nasıl kurulduğunu ve hangi sürede nasıl inşaatı tamamladığını incelemiş olsalar, kooperatif fikrinden vazgeçeceklerine eminim. O yüzden esnaflarımız TOKİ ile yapacağımız yeni sanayi sitesinde dükkan almak için geç kalmasınlar, aksi takdirde dükkân sahibi bile olamazlar. Biz hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021