SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Şahsiyet, Aidiyet Ve Hareket

Şahsiyet, Aidiyet Ve Hareket

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2016 - 10:46

Şahsiyet, Aidiyet Ve Hareket

Şahsiyet, Aidiyet Ve Hareket. Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan şahsiyet, aidiyet ve hareket kavramlarının, şahane bir kulluk için olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

Aksaray Üniversitesi(ASÜ) Enderun ve Mefkûre Öğrenci Topluluklarının düzenlediği “İslami Şahsiyet ve Kimlik İnşası” konulu konferansa katılan Ramazan Kayan şahsiyet, aidiyet ve hareket kavramlarının baş harfleri birleştirildiğinde “ŞAH” kelimesinin ortaya çıktığını belirterek, “Şah bir duruş ve şahane bir kulluk için bu üç kavram olmazsa olmazımızdır. Her insan bir şahıstır ama her insan şahsiyet sahibi değildir” dedi. İslam’ın temel amacının şahısları muhatap alıp önce onları şuurlandırmak, sonra da şahsiyet kazandırmak olduğunu kaydeden Kayan, “Bedeviyi medeni yapan, eşkıyayı evliya yapan, Arabileri sahabe kılan İslam’ın şahsiyetidir. Vahyin esprisi, şahıslara şahsiyet kazandırmaktır. Yeryüzünün halifesi, şahidi, öncüsü, öznesi olmak, ancak şahsiyetle mümkündür. Diri diri kızını kuma gömecek kadar gözleri dönmüş olan Ömer, vahiyle şahsiyet kazandıktan sonra, devesiyle çölde yürürken karıncaları ezmemek için yüreği titriyor… Dün, Ömer gibi yüce şahsiyetleri yetiştiren vahiy, bugün de aynı özellik ve potansiyele sahip. Peki, sorun nerede? Sorun vahye muhatap olan bizlerde. Değilse Kur’an’da ve İslam’da herhangi bir eksiklik, yanlışlık yok. Eğer bugün güçlü şahsiyetler yoksa yeryüzünde İslam’ı tebliğ ve temsil edecek yüce şahsiyetler yoksa bunun sorumluluğunu kendimizde aramalıyız” dedi.

Düzenlenen etkinliği öğrenciler ve akademisyenler takip etti; Ramazan Kayan konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021