SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sağlıklı Ve Hareketli Yaşam İçin 250 Bisiklet

Sağlıklı Ve Hareketli Yaşam İçin 250 Bisiklet

A - +

Aksaray Haberleri - 23.09.2016 - 14:49

Sağlıklı Ve Hareketli Yaşam İçin 250 Bisiklet

Toplumda fiziksel aktivite imkanlarının geliştirilmesi ve obezitenin önlenmesi amacıyla, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

ASÜ Senato Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreninde kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Öncelikle 250 adet bisikleti bizim kullanımımıza tahsis ettiği için Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Bisikletli ulaşım üniversitemizin öteden beri yapmak istediği projelerden bir tanesiydi. Bugün projeyi Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin güz ve bahar dönemlerinde yaygın bir şekilde bisiklete binmesini arzu ediyoruz. Bu proje inşallah üniversitemizde daha sağlıklı nesiller yetişmesi için bir kıvılcım yakar” dedi.

Halk Sağlığı Müdür V. Dr. Ahmet Bakan ise imzalanan protokolle, üniversite öğrencilerinin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini için 250 adet bisiklet tahsis edeceklerini iletti. Dr. Bakan, “Sağlıklı ve hareketli yaşam bizi obezite, diyabet, hipertansiyon gibi daha ileriki yaşlarda yakalanabileceğimiz hastalıklara karşı korumaktadır. O yüzden herkesi sağlıklı ve hareketli yaşama davet ediyoruz” dedi.

Yapılan kısa açıklamaların ardından İşbirliği Protokolü imzalandı. Taraflar, protokolün kurumlara hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021