Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Referanduma “EVET “

Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Referanduma “EVET “

A - +

Aksaray Haberleri - 18.02.2017 - 15:10

Sağlık-Sen Yönetim Kurulu  Referanduma “EVET “

Sağlık – Sen Aksaray Şube başkanı Rıfat Kaya yaptığı açıklamada; Fetö tarafından makul karşılanması noktasında ses çıkarmayanlar, gençliğin Meclis kürsüsünde olmasını, yasama faaliyetinde bulunacak sorumluluğu üstlenmesini istemiyor olabilirler. Biz istiyoruz ve bu yüzden de ‘evet’ diyoruz. Tek adamlık söylemleri 15 Temmuz destanını yazan milletin bağımsızlık, özgürlük ruhunu kavramamaktır”.

Aksaray Sağlık-Sen şubesi olarak anayasa değişikliğine ilişkin kararımızı ve referandum sürecinde il ve ilçelerimizde ki sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederek, toplantılar yaparak referanduma EVET ‘e destek vereceğiz. Milli ve sivil toplum anlayışını meydanlara aktarmaya kararlıyız. “Örgütlülüğün gücünü, emek mücadelesine adanmışlığın gücünü, milletin ve kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üretmeye odaklanmış akademik hizmet sendikacılığının yerli ve milli sivil toplum anlayışının gücünü sahaya, masaya, meydanlara, öznesi olduğumuz mecralara aktarmakta, yansıtmakta kararlıyız, kararı olacağız”

“Bu yılın Mayıs ayı konfederasyonumuz ve sendikalarımız açısından 4’üncü dönem toplu sözleşme yapılacağından Ağustos ayı, üyelerimiz başta olmak üzere kamu görevlileri ve aileleri açısından anayasa değişikliği paketi oylanacağından 16 Nisan ise tüm milletimiz açısından son derece önemlidir.”

“Evet’ diyoruz”

Sağlık-Sen olarak “Biz hem anayasa değişikliğine ilişkin gerekçeleri hem de tercihimize ilişkin gerekçeleri ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’ buluşmalarında her yönüyle ortaya koymak için bu hafta yollara düşüyoruz. Televizyon programlarında, gazetelerde, panel, seminer ve konferanslarda görüşlerimizi dile getireceğiz. Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine ‘evet’ diyerek demokratik hukuk devletinin güçlenmesine ‘evet’ tercihinin neresi hatalı olabilir. Yargının demokratik denetimi kanallarının varlığına evet tercihi, ancak yargı sistemine güvenin artmasını istemek olabilir. Suç işlemesi, sanık kürsüsüne çıkması, dağa kaçırılması, Gezi kalkışmasında rol alması, FETÖ tarafından makul karşılanması noktasında ses çıkarmayanlar, gençliğin Meclis kürsüsünde olmasını, yasama faaliyetinde bulunacak sorumluluğu üstlenmesini istemiyor olabilirler. Biz istiyoruz ve bu yüzden de ‘evet’ diyoruz. Yasama erkinin yasama faaliyetine yoğunlaşmasını, yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısının kalkmasını, yasamanın yürütmeden bağımsız olmasını doğru buluyor ve ‘evet’ diyoruz. Yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve millet tarafından belirlenmesi sistemine ‘evet’ diyoruz. İmzasının sorumluluğunu taşıyan, gerektiğinde hesap verme durumunda bırakılan Cumhurbaşkanına ‘evet’ demek aklıselimdir. Tek adamlık söylemleri 15 Temmuz destanını yazan milletin bağımsızlık, özgürlük ruhunu kavramamaktır. Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık yoktur”.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021