SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sağlık ve medeniyet Derneğinden Doktor Cinayetine tepki

Sağlık ve medeniyet Derneğinden Doktor Cinayetine tepki

A - +

Aksaray Haberleri - 01.04.2017 - 16:00

Sağlık ve medeniyet Derneğinden Doktor Cinayetine tepki

Sağlık ve Medeniyet Derneği geçtiğimiz günlerde Aksaray’da işlenen Doktor cinayeti ile ilgili Aksaray Jamu Hastaneleri Genel sekreterliğinde bir basın açıklaması yaptı.
Toplantıya Sağlık ve Medeniyet Derneği Başkanı Prof.Dr. Özkan Ünal ve üyeleri, Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Oğ.Dr. Himmet Durgut, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan ve hastane çalışanları katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Sağlık ve Medeniyet Derneği Başkanı Prof.Dr. Özkan Ünal; Meslektaşımız Dr. Hüseyin Ağır’ın silahlı saldırı sonucu şehit edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Meslektaşımıza bu kişisel, anlamsız bir nedenle yapılan saldırıyı tüm sağlık camiası adına kınıyoruz. Hırs gelir göz kararır, hırs gider yüz kızarır. Yanlış yönlendirilmiş öfke ve hırs gittiğinde bu sefer biri meslektaşımız olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Geride eşini kaybetmiş bir kadın ve biri anne karnında 3 yetim kaldı. Devletimizin silah emanet ettikleri kişilerin, şahsi anlamsız hırslarına yenik düşmelerinin çok daha acı sonuçları oluyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne söylesek ifadeler yetersiz kalıyor. Ama bir cana kıymak bu kadar ucuz ve kolay olmamalıydı. Bir hekim kolay yetişmiyor. 20 senede yetişiyor. Hırs hepimiz için tüm tarih sürecinde en önemli tehlikedir. Sinirlilik hali geçici delilik halidir. denilmiştir. Hadisi şerif: Efendimiz Pehlivan kimdir? diye sorduğunda ashap pehlivan güreşte rakiplerini yenen güreşçidir dediklerinde, efendimiz pehlivan sinirlendiğinde sinirini yenen kişidir, diyerek sinir halinde iken nefsine galip olabilmenin ne derece zor olduğunu ifade etmiş olmaktadır.
Çalışma hayatında eşlerin yaşadığı sorunların aileye yansıtılmaması önemli. Özellikle çalışma hayatındaki bayanlar çalışma hayatında karşısına çıkan sorunları eşlerine yansıtmamalılar. Çalışanlar, çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları hukuk çerçevesinde kendileri çözmelidir. Zaten çalışma hayatı yeterince sıkıntılı iken, bir de aile fertlerinin bu sıkıntılara ortak edilmesi bu tür istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Çevresinde çok sevilen, mesleğini severek yapan Dr. Hüseyin Ağır’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cenneti Ala olsun. Umarız ki bu tür hadiseler tekrarlanmaz ve hepimiz için ibret olur. Geride kalanlar bizim kardeşimiz ve evlatlarımızdır. Her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduğumuzu bilmeleri gerek. Yetimlerimiz önce Allaha, sonra da bizlere emanet.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021