SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Rotterdam’da Başkan Yazgı’ya Yoğun İlgi

Rotterdam’da Başkan Yazgı’ya Yoğun İlgi

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2015 - 18:22

Rotterdam’da Başkan Yazgı’ya Yoğun İlgi

Başkan Yazgı, Aksaray tarihinde bir ilk olarak 9 günde 6 Ülke, 15 Şehir ve toplamda 8682 km yol yaparak Avrupa’da yaşayan Aksaraylılarla buluşarak sorunlarını dinledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Avrupa gezisi kapsamında Hollanda’nın Rotterdam şehrini de ziyaret ederek orada yaşayan Aksaraylılar ile bir araya geldi.

Rotterdam’da büyük ilgiyle karşılanan Başkan Yazgı ve beraberindeki Aksaray heyeti için şehir turu düzenlendi. Aksaraylılar, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindekilere Rotterdam’ı gezdirerek tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verdiler. Başkan Yazgı yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Rotterdam turunun ardından orada yaşayan Aksaraylılarla toplantıda buluştu.

Başkan Yazgı, Aksaraylı vatandaşlara bir yılda yaptığı icraatları ve projeleri sine vizyon gösterileriyle anlattı. Salonu dolduran Aksaraylılar, Başkan Yazgı’yı ayakta alkışlayarak gurur duyduklarını ifade ettiler.

Programda bir açılış konuşması yapan dernek başkanı Bekir, Aksaraylılar olarak ilki yapılan bu etkinliğin her yıl geleneksel hale gelmesini diliyorum. Davetimizi kırmayarak bizi onurlandıran Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Belediyenin 1 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları ve hizmetleri Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yaşayan Aksaraylılara anlatan Başkan Yazgı bundan sonra yapılacak projeler hakkında da bilgiler verdi.

Konuşmasında Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı Entegre et tesisini Avrupa standartlarına getirdiklerini söyleyerek “Biliyorsunuz bizim çok kapasiteli et entegre tesisimiz var ama Avrupa standartlarında değildi, biz onu Avrupa standartlarına getirdik. Sizin burada yaşadığınız standartlara getirdik. Daha kaliteli kesim olsun daha güzel çalışma olsun diye. Bu bakanlığımızın bizden istediği bir şeydi, bizde güzel bir şekilde yaptık” şeklinde konuştu.

Çalışmalarda 4 kesime önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yazgı, “Birisi Kadınlarımız, birisi emeklilerimiz, yaşlılarımız, birisi çocuklarımız birisi de engelli vatandaşlarımız. Meclisimizde almış olduğumuz kararla engelli vatandaşlarımızın indirimli su kullanmasını sağladık. Toplu taşıma araçlarımızı da hem engelli hem de 65 yaş üstü yaşlılarımız ücretsiz bir şekilde kullanıyor. Yine emeklilerimiz için ulu camii yanında emekli dinlenme evini hizmete açtık. Yazın 300 kişilik kapasiteye ulaşan emekli dinlenme evimizi emeklilerimizin hizmetine açtık. Kadınlarımız için yine AKMEK kurslarımız var. Burada kadınlarımız yaptıkları el işi çeyizler, hat sanatı ve çini işi gibi ürünleri sergiliyor ve satışa sunuyorlar. Yine geleceğimizin teminatı çocuklarımız için her mahallede park ve oyun alanları oluşturuyor ve yeniliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından başkan Haluk Şahin Yazgı Rotterdam’da yaşayan Aksaraylıların sorularını cevapladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021