SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ressamlar Aksaray’da Buluştu

Ressamlar Aksaray’da Buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 29.07.2015 - 16:17

Ressamlar Aksaray’da Buluştu

AKSARAY’DA TUVALLER ORTAK KÜLTÜR İLE RENKLENDİ

Aksaray Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilen 18. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması, yetenekli sanatçıları Aksaray’da bir araya getirdi.

TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden biri olan ve 2 Ağustos 2015 tarihine kadar Aksaray’da devam edecek olan buluşmaya bu yıl 18 ülkeden 21 Ressam katıldı.

Pek çok farklı ülkeden ressamın bir araya geldiği buluşma kapsamında sanatçılar, Aksaray Belediyesinin organizesi ile Eğri Minare, Ulu cami, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Un fabrikası, Helvadere göleti ve Hasandağı, Ihlara, Güzelyurt, Ağzıkarahan, Narlıgöl, gibi tarihi ve turistik bölgelerde gezi ve incelemelerde bulundular. Ünlü ressamlar, Aksaray’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere hayran kalırken, bu değerleri tablolarına yansıtmak üzere çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Zinciriye Medresesinde “Ressamlar Buluşuyor” adı altında bir basın toplantısı düzenleyerek 18 ülkeden Aksaray’a gelen 21 ünlü Ressamı basın aracılığı ile kamuoyuna tanıttı.

Zinciriye Medresesinde düzenlenen toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, ressamlar ve basın mensupları katıldı.

Başkan Yazgı yaptığı konuşmada “ Aksaray’ımızda Türk Dünyasının değişik yerlerinden katılan ve ülkelerinde çok tanınmış 21 ressamı misafir ettik. Türksoy ‘a bu konu da teşekkür ederim 18. Ressamlar buluşmasını ilimizde gerçekleştiriyoruz. İlimizde tarih, kültürel ve medeniyet anlamında çok önemli zenginlikler var, Ressamlarımız şehrimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri tuvallere yansıtmıştılar. Yapılan Resimler dünyanın dört bir yanında da sergilenecektir. Ortaya çıkan sanat ederlerini önümüzdeki Cumartesi günü saat 14.00’da Adese Park Site Avm’de açacağımız sergiyle kıymetli hemşerilerimizle buluşturacağız. Yeri gelmişken tüm halkımızı da sizlerin aracılığıyla davet ediyorum.” Dedi.

Başkan Yazgı “ Farkı Ülkelerde yaşasak ta aynı kültürü paylaştığımız Türk Dünyasıyla bizi Buluşturan TÜRKSOY’a bir kez daha teşekkür ederim. Bu buluşmada, 18 ülkeden 21 ressamımıza içlerindeki sevgiyi tuvallere yansıtmasıyla oluşan sanat eserlerinden dolayı minnettarız. Bu tür organizasyonlarda halklarda birbirlerini tanıyıp sıcak bağlar kurmakta, bu da birlik beraberlik duygularımızı artırmakta. Farklı ülkelerde farklı şive ve ağızlarda konuşsak ta bir millet olduğumuzu hatırlıyor ve kendimize güvenimiz tazeleniyor.” dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteti Düsen Kaseinov yaptığı konuşmada 18. Ressamlar buluşmasına ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesine ve Başkan Yazgı’ya teşekkür ederek şunları söyledi

Bülten No: 1/ 29.07.2015

“Aksaray belediyesinin ev sahipliğinde 18 ülkeden 21 sanatçının katılımıyla 18. ressamlar buluşmasını Türkiye’nin bu tarihi ve doğal güzellikleriyle meşhur Aksaray ilinde 8 gün önce 20 Temmuzda başlattık.

18 yıl önce başladığımız TÜRKSOY ressamlar buluşması, teşkilatımızın önemli geleneksel faaliyetleri arasında önemli bir yere sahiptir. Türk dünyasının değişik yerlerinden katılan ülkelerinin tanınmış ressamlarının katılımıyla gerçekleştirilen bu sanat çalışması, resim sanatının kültürel zenginliğini göstermesinin yanı sıra, ressamlarımızın tuvallerine yansıttıkları yaratıcılıkları ve ülkelerinin kültürel zenginliklerini göstermeleri sayesinde ortak Türk kültürünün dünya çapında tanınması için eşsiz bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.

Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin gerek Türk dünyasında gerekse tüm dünyada gözler önüne serilmesi Aksaray belediyesi kadar TÜRKSOY’un da amaçlarına ulaşmasında etkili olacağı şüphesiz. çünkü Türksoy, ortak Türk kültürün araştırılası, ortaya çıkartılması, geliştirilmesi, tanıtılması, evrensel kültür içerisinde layık olduğu yeri alması ve bu mirasın gelecek kuşaklara devredilmesini hedeflemiştir.

Uluslararası TÜRKSOY teşkilatı kuruluşundan bu yana amaçlarına ulaşmak için ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel toplantılar, festivaller, sanat buluşmaları, yayın faaliyetleri ve benzeri sayısız çalışmaya imza atmıştır. teşkilatımızın faaliyetlerini gerçekleştirmesi için yerel yönetimlerin de katkılarına ihtiyaç duyulmaktadır. ben özellikle burada TÜRKSOY’un bir çok çalışmasına katkı sağlayan Aksaray belediye başkanı sayın Haluk Şahin Yazgı ’ya ve çalışma arkadaşlarına buluşmanın gerçekleşmesi için sundukları imkânlar ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Yapılan konuşmaların ardından TÜRKSOY Genel Sekreteti Düsen Kaseinov,Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür plaketi verdi. Başkan Yazgı ise Kaseinov’a Teşekkür ederek AKMEK’te yapılmış porselen tabak hediye etti.

Sanatçıların yaptıkları tablolar, 1 Ağustos 2015 saat 14.00’de Adese Park Site AVM’de sergilenmeye başlayacak ve bir hafta süreyle sanatseverlerle buluşturulacak.

18. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Katılımcıları

Mushfig Aliyev, (Azerbaycan) AbdilkhanTleuzhanov (Kazakistan), Bekten Usubaliev( Kırgızistan), Nabicon Kodırov ( Özbekistan) Begeneh Berkeliyev ve Hoja Muhammed Çüriyev ( Türkmenistan) Rahme Manastırlı (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Arzhan Iuteev (Altay-Rusya) Ralif Akhmetshin (Başkurdistan-Rusya) Viacheslav Kuchenov (Hakas-Rusya), Piotr Novacov ( Gagavuz Yeri-Moldova),Sardana Davaaesenge (Saha-Yakut-Rusya) , Grigorii Eıdınov (Tataristan-Rusya), Svetlana Sidorava (Çuvaşistan-Rusya), Orhan İsmail (Bulgaristan), Emel Mahmut (Makedonya) Merima İvkoviç (Bosna-Hersek), Ethem Baymak (Kosova) Gabriele Schaffartzık (Almanya), Mustafa Diğler, Hüsnü Kaçmaz ve Mustafa Cevat Atalay (Türkiye), Hüseyin Mardanov (Tercüman)

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021