SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Rektör Şahin’den AKMÜB ‘e Ziyaret

Rektör Şahin’den AKMÜB ‘e Ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 20.08.2015 - 11:14

Rektör Şahin’den AKMÜB ‘e Ziyaret

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) Başkanı Ömer Gümüşay’ı makamında ziyaret etti.

Barınma sorununun çözümü noktasında yaptıkları çalışmaları anlatan ve bu sorunun sadece üniversitenin değil şehrin tüm dinamiklerinin ortak sorunu olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, elbirliği ile sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Yurt ve apart gibi, öğrencilerin eğitim süreleri içerisinde kalabilecekleri yeni alanlar inşa edilmesi gerektiğini ve AKMÜB’ün bu konuda önemli girişimlerde bulunabileceğini söyleyen Prof. Şahin, “ASÜ her bakımdan büyüyor. Henüz 9 yaşında bir üniversite olmasına rağmen öğrenci sayısı 20 bine yaklaştı. Bu rakam her geçen yıl artacak ve öyle tahmin ediyoruz ki 20 yıl içinde 40 bini bulacak. Yurt konusunu bu açıdan dikkate almak gerekiyor. Artan öğrenci sayısı, öğrencilerin kalabileceği yeni mekânlara olan talebi de arttıracaktır. Şimdiden geleceğe yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi. AKMÜB Başkanı Ömer Gümüşay da bu sorunun çözümü noktasında, yatırımcıları yönlendirmek için çalışacaklarını söyledi.

Yapılan kısa açıklamaların ardından AKMÜB Başkanı Gümüşay, Rektör Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi’ye hediye takdim etti. Görüşmeye AKMÜB yöneticileri de iştirak etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021