SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Referandumu geçersiz sayıyoruz

Referandumu geçersiz sayıyoruz

A - +

Aksaray Haberleri - 29.09.2017 - 15:25

Referandumu geçersiz sayıyoruz

Aksaray ESOB Başkanı Doğan Ceylan yaptığı yazılı açıklamada; Irak’ın Kuzeyinde 25 Eylül 2017 tarihinde Kuzey Irak Bölgesel yönetiminin ilan ettiği söz konusu referandumu, tek taraflı alınmış, uluslararası normlara aykırı, dolayısıyla’ da hukuki dayanaktan yoksun görüyor, geçersiz sayıyoruz.

Komşumuz ve dostumuz Irak’ın toprak bütünlüğünü parçalamayı ve etnik kökene dayalı bu adım devlet olarak, millet olarak asla kabul etmiyoruz.

Irak’ın siyasi birliğimi ve toprak bütünlüğünü tehlikeye düşürecek her adım, komşu olmamız dolayısıyla ülkemizi ve bizleri de doğrudan ilgilendirmektedir. Bu duruma Devlet ve Millet olarak asla ve asla kayıtsız kalamayız.

Sınır komşumuzdaki bu referandum, Türkiye’nin ulusal güvenliğine açık bir tehdittir. Devletimizin Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması yönündeki temel politikasını teşkilatlarımız olarak sonuna kadar destekliyor ve de paylaşıyoruz. Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarını, Hükümetimizin ve Meclisimizin bu yönde atacağı tüm adımları destekliyoruz. Bu durum karşısında tüm siyasi partilerimizin, tüm halkımızın, sivil toplum örgütlerin, bütün kurum ve kuruluşlarımızın top yekün aynı milli duyarlılığı göstermelerinin, ülkemizin güvenliğini korumak açısından büyük önem taşıdığına olan inancımız tamdır.

15 Temmuz hem darbe girişimine karşı ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu, yine bu milli bir meselede göstermemiz gerektiğini düşünüyor. Bizler de bu milli meselede teşkilatlar olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzu tüm dünyaya duyuruyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021