SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ramazanda Susuzluğa Karşı Meyan Kökü Şerbeti

Ramazanda Susuzluğa Karşı Meyan Kökü Şerbeti

A - +

Aksaray Haberleri - 29.06.2015 - 12:38

Ramazanda Susuzluğa Karşı Meyan Kökü Şerbeti

Bilecikli aktar Hatice Ünal, Ramazan ayında oruçlu insanların en büyük sıkıntısı olan susuzluğa karşı meyan kökü şerbetini öneriyor.
Ünal, meyan kökü şerbetini daha çok Doğu bölgesindeki insanların kullandığını belirtti. Meyan kökü şerbetinin üzerine buz kütlesi koyulduğunu, 7-8 saat sonra o buz eridiğinde içildiğini anlatan Hatice Ünal, “Kendinden şekerli bir bitki severek içiliyor. Kendi içinde şeker var ve enerji veriyor, susuzluğu gideriyor, ferahlık verir. Ramazanda severek içilen bir bitkidir. Ve susuzluğa iyi gelir” dedi.
“MEYAN KÖKÜ ŞERBETİNİ ENERJİ VERDİĞİ İÇİN ALANLAR DA VAR”
Ünal, meyan kökü şerbetinin sürekli içildiğinde uykusuzluk yaptığını, fakat bir yandan da enerji verdiğini belirterek, “Meyan kökünü bilen insanlar genelde Doğudan gelen insanlar oluyor. Bileciklilerin damak tadına pek uymuyor, ama enerji veriyor diye alanlar var. İlaç niyetine alanlar da var. Yatıştırıcı ve balgam söktürücü özelliği olan bir bitkidir. Mide ülserine, karaciğer iltihaplanmasına çok iyi geliyor. Özellikle de ramazan ayında susuzluğa çok iyi geliyor. Yöntem olarak 5-10 dakika demledikten sonra içilir” dedi.
“RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SATILAN BİTKİLER ARASINDA YER ALIYOR”
Aktar Hatice Ünal, meyan kökü şerbetinin Ramazan ayında satılan bitkilerin arasında yer aldığını ifade ederek sözlerine şöyle son verdi.
”Vatandaşlarımız ramazan ayında en çok susuzlukta zorluk çekiyor. Hem enerji verdiği için hem de susuzluğa iyi geldiği için biz meyan kökü şerbetini ramazan ayında daha çok öneriyoruz. Özellikle doğuda yaşayan insanlar iftarını su yerine meyan kökü şerbetiyle de açıyor. Meyan kökü sadece susuzluğa değil, boğaz ağrısı, ağız içi yaralanmaları, sinirsel hastalıklar da çok iyi geliyor.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021