SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İlçe Haberleri » Ağaçören Haberleri » Ramazan bereketi ile Safiye’ye Yardım Çağrısı

Ramazan bereketi ile Safiye’ye Yardım Çağrısı

A - +

Ağaçören Haberleri - 04.05.2019 - 13:47

Ramazan bereketi ile Safiye’ye Yardım Çağrısı

İHH, ulusal basında gündeme taşınan ve Kayseri’de kolon kanseri tedavisi gören 5 yaşındaki Safiye Hacızade adlı kız çocuğunun ailesini, Ağaçören’e bağlı Camili Köyü’nde geçici olarak kaldıkları evlerinde ziyaret etti. Aksaray İHH’dan edinilen bilgiye göre İHH Ağaçören Temsilcisi Üçler ATAK’ ın, haberin duyulması üzerine 7 çocuklu ailenin 5 Yaşındaki Safiye kızlarının son durumu hakkında bilgi almak ve ailenin nasıl bir ihtiyaç halinde olduklarını yerinde tespit edip, kamuoyuna iletmek amacıyla köye giderek durum tespit raporu tuttuğu öğrenildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, gelen bilgiler doğrultusunda Safiye çocuk ve ailesi için yardım çağrısında bulunduklarını belirtti. Hastanede kızını günde sadece iki saat görebilen Baba Hacı Mahmut Hacızade ile telefon görüşmesi yapıldığını ve taleplerinin not edildiğini aktaran Özkan, ailenin başta nakdi olmak üzere ayni yardımlara da ihtiyaçları olduğunu belirtti. Çeşitli kesimlerden şimdiye kadar belirli miktarda nakdi yardım sağlandığını ifade eden İHH Başkanı Özkan, dernek olarak aile için bir hesap oluşturduklarını açıkladı. Özkan şunları söyledi: “Öncelikle küçük kızımıza Allah’tan acil şifalar, ailesine de sabır diliyoruz. Apandisit şüphesiyle acil olarak ilçe hastanesine, akabinde Aksaray ve sonra Kayseri hastanelerine sevk edilen Safiye kızımıza kolon kanseri teşhisi konmuş ve tedavisi başlamış. Çocuğumuz devletimizin her türlü imkanları ile tedavi altındadır. Günde sadece iki saat ziyarete izin verilen Safiye zor bir süreçten geçiyor. Hem köy muhtarımızla hem de hastamızın babası ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda baba Hacı Mahmut Hacızade’nin banka hesabına yaklaşık 10.000₺ bağış yapıldığı belirtilmiştir. Tedavi döneminde hem ilave destekler hem de geride kalan aile fertlerinin iaşelerinin sağlanması için bir süre daha maddi yardıma ihtiyaçları olduğu ifade edilmiştir. Kayseri İHH İl İçi Yardım Birimimiz çocuğumuzun durumunu yakından takip etmekte olup, babası ile sürekli irtibat halindedirler. Cuma günü hastaneye yapılan ziyarette güncel bilgi olarak çocuğun hastane imkanlarından faydalanması için bir yıllık sağlık sigortası bedeli olan 1000₺nın bir hayırsever tarafından karşılandığı bilgisi edinilmiştir. Bununla birlikte Ramazan ayına girerken ilk etapta İHH olarak aileye kumanya desteği sağlanmış olup, en kısa zamanda hayırseverlerimizin destekleriyle ev eşyası eksiklerini de tamamlayacağız. 9 kişilik evde sadece iki kanepe mevcut. Mobilya ve beyaz eşya değiştirmeyi düşünen veya yenisini bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın bilgilerine sunuyoruz. Buradan Camili Köyü eski ve yeni muhtarlarına da ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. Köy halkının imkanları ölçüsünde ailenin elinden tutmaları milletçe yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzun ne kadar güçlü ve diri olduğunun bir tezahürüdür.
Son olarak tüm dostlarımıza seslenmek istiyoruz:
Safiye kızımızın babası Hacı Mahmut Hacızade’nin bilgi ve izni dahilinde tüm hayırseverler, SAFİYE HACIZADE açıklaması ile AKSARAY İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, TR680020500009105070200001 Nolu hesaba bağış gönderebilirler. Hesapta biriken miktar Baba Hacı Mahmut Hacızade’nin hesabına imza karşılığı aktarılacaktır. Gelişmeleri sosyal medya araçlarımızdan takip edebilirsiniz. Ailemize Allah’tan kolaylık ve sabır diliyor, iyiliksever kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Ramazan-ı Şerif Aksaray’ımız ve İslam alemi için hayırlara vesile olsun.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021