SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Prof.Dr.H.Murat YILMAZ Rektörlük adaylığını açıkladı

Prof.Dr.H.Murat YILMAZ Rektörlük adaylığını açıkladı

A - +

Aksaray Haberleri - 02.04.2015 - 12:20

Prof.Dr.H.Murat YILMAZ Rektörlük adaylığını açıkladı

Prof.Dr.H.Murat YILMAZ bugün bir tesiste sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelerek Aksaray Üniversitesine Rektör adayı olduğunu açıkladı.
Prof.Dr.H.Murat YILMAZ yaptığı basın toplantısında; Mensubu olmakla gurur duyduğum Aksaray Üniversitesinin önümüzdeki dönem rektörlük seçimlerinde aday olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bilindiği gibi Aksaray Üniversitesi 17 Mart 2006 tarihinde kurulmuştur. Öncelikle Aksaray üniversitesinin kurulmasında emeği geçen dönemin başbakanı ve şimdiki cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, bakanlar kurulumuza, Aksaray Milletvekillerimize, merkezi yönetime, yerel yönetime, sivil toplum kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize, işadamlarımıza, basınımıza, Aksaray’ımızın saygın isimlerine ve Aksaray halkına sonsuz teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Aksaray Üniversitesinin ilk temellerinin atıldığı Selçuk Üniversitesi ve Niğde Üniversitesine bağlı olduğumuz günlerden bu güne kadar Üniversitemizin bu günkü seviyeye ulaşmasında gayretleri olan dönemin yöneticileri ve çalışma arkadaşlarına, milletvekillerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, kurum amirlerimize, hayırsever iş adamlarımıza ve ismini zikredemediğim herkese de ayrıca tekrar teşekkür ederim.
Değerli Basın Mensupları,
Üniversiteler dinamik, araştırmacı, yenilikçi, akademik özgürlüklerin sınırsız yaşanacağı eğitim kurumları olmalıdır. Modern toplumların rehberi olan üniversitelerin en önemli varlık sebebi, nitelikli eğitim-öğretim hizmeti sağlamak ve özgün bilimsel araştırmalar yaparak, ürettikleri bilimsel bilgileri toplum yararına sunmaktır. Bu bakımdan, üniversiteler; insana yatırım yapan, nitelikli insanları keşfeden ve onlara imkan sağlayan özellikleri ile diğer bütün kurumlardan ayrılan evrensel bir değerdir.
Üniversiteler, katılımcılığı, temel hak ve özgürlükleri ilke edinmiş; hukukun üstünlüğünü kabul etmiş ve yüksek adalet duygusuna sahip; şeffaf; dürüst; demokrasiye ve insan haklarına saygılı; ilkeli; kararlı ve sorumluluk bilinci yüksek; alanında bilimsel olarak kendini kanıtlamış; paylaşımcı; hoşgörülü; kendisi gibi düşünmeyenlere karşı itibarsızlaştırma, ötekileştirme ve yıldırma eylemlerine geçit vermeyen; doğru ve zamanında karar verebilen, yöneticiliği bir ayrıcalık ve paye olarak değil; değerler üretme imkanı olarak gören dinamik bir yönetim anlayışının hakim olduğu kurumlar olmalıdır.
Üniversitelerde ve Yönetim Kademelerinde sorunların çözümü, çevresini ve farklı sesleri dinleyen, sorumlulukları paylaşan, yetkilerini doğru bir şekilde dağıtabilmeyi başaran, personelin değer yargılarını ve hayattan beklentilerini bilen, birlikte öğrenen, sorunları krize dönüşmeden gören ve çözüm reflekslerini ortaya koyan, ekip ruhu ile çalışan yöneticilerin seçilmesinden geçmektedir.
Şahsım 1994 yılından bu yana Aksaray’da ikamet eden ve Aksaray Üniversitesine hizmet eden bir akademisyendir. Üniversitemizin bu günlere gelmesinde şahsımın da katkıları olmuştur. Üniversitemizin kurumsallaşmasında, şekillenmesinde, aktif görevlerim oldu. Aksaray Yüksek Öğretim Vakfının kurucu üyesiyim. Vakıf bünyesinde de üniversitemize katkılarımız oldu. 25 yıllık akademik hayatımın yaklaşık 20 yılı değişik idari görevlerle geçti. Ailemizden, zamanımızdan, emeğimizden, kariyerimizden fedakârlıklar ederek üniversitemize katkı sağlamaya çalıştık.
Aksaray Üniversitesi kurumsal kimlik olarak 9 yaşında ancak yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu gün üniversitemiz 700’ü aşkın akademik, 300’ü aşkın idari personeli ve yaklaşık 18.000 öğrencisi ile büyük bir üniversite olma yolundadır. Artık Aksaray üniversitesinin de kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek Aksaray ile bütünleşmiş bir yönetim kadrosuna ihtiyacı vardır. Öğretim üyelerinin ve personelinin saygın olduğu, gelişmelere açık, şehriyle bütünleşmiş, şehrinin problemlerine çözüm üreten, ülkemizi emanet edeceğimiz bilgi, beceri, öngörüsü yüksek, sorgulayan, araştıran, ülkesine bağlı, sorumluluk sahibi gençler yetiştiren, Modern, Şeffaf, Üretken ve Saygın Bir Üniversite İçin, Adil, Katılımcı, Kucaklayıcı, Saygın Bir Yönetim İçin, Mutlu ve Huzurlu Bir ASÜ Ailesi İçin, Toplumun kültür değerlerine saygılı, Çağdaş eğitim-öğretim ve araştırma ilkelerini benimseyen, Bilim ve teknolojiyi toplum yararına kullanan, bölgesine ve ülkesinin geleceğine yön veren, Güçlü ve saygın bir Aksaray Üniversitesi için, Gelin! hep birlikte omuz verelim, Üniversitemizi geleceğe HEP BERABER taşıyalım istiyoruz.
Yönetime geldiğimizde,
Bir şey olmaya değil, bir şeyler yapmaya gelen,
Huzurun, güvenin, karşılıklı saygı ve sevginin oluşmasına katkı sağlayacak,
Dürüst, çalışkan, sorumluluk sahibi, adil, kucaklayıcı, şeffaf ve erişilebilir,
Her düzeyde kurumsallaşmanın oluşturulacağı, itibarsızlaştırmaya son veren,
Her düzeydeki atamalarda öz değerlerine öncelik veren,
Yerel dinamiklerle birlikte, şehrin sorunlarına çözümler üretmeye hazır,
Öğrencisi ve personeliyle bütünleşmiş; aynı göz hizasından konuşan,
Adalet ve liyakat duygusunun en üst seviyede yaşanacağı ve yaşatılacağı,
Bölgesi ve Ülkesi için faydalı olacak her konuda azami gayreti gösterecek,
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi ile adı ne olursa olsun legal ya da illegal hiçbir grup, zümre, güç odağı gibi yapılanmaların Millet ile Devlet arasına girmesine asla müsaade etmeyen, bir yönetim anlayışı ile hizmet edeceğiz.
Göreve geldiğimizde,
Mensubu olmakla gurur duyulan, yerel öncelikli olmak üzere geniş boyutta üniversite-sanayi işbirliği yapan, araştırmalarda yenilikçi ve rekabetçi yaklaşımı benimseyen, Bölgesel ve ulusal eğitim ve kalkınmaya destek veren, yerel paydaşlara ve topluma güven verici, onure edici bir yaklaşım; toplumsal destekli, rekabet edebilen, bilgi, beceri, sorumluluk ve ahlaki değerlere sahip öğrenciler yetiştiren bir Aksaray Üniversitesi hedeflerimiz arasında yer alacaktır.

21 yıldır mensubu olmaktan gurur duyduğum, Aksaray Üniversitesinin Rektörlüğüne aday olduğumu sizlerle paylaşıyor; seçim sürecinin, huzur, saygı, sevgi ve güven içinde geçmesini, sonucunun ise Üniversitemize, Aksaray’ımıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021