SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » PİRİ MEHMET PAŞA ALT GEÇİT PROJESİ MERAK EDİLENLER

PİRİ MEHMET PAŞA ALT GEÇİT PROJESİ MERAK EDİLENLER

A - +

Aksaray Haberleri - 26.06.2017 - 18:40

PİRİ MEHMET PAŞA ALT GEÇİT PROJESİ MERAK EDİLENLER

Alt Geçit Nedir?
Yoğun olan iki karayolunun oluşturacağı yükün, şehir yaşantısına daha az yansıması adına, trafik akışının bir bölümünün yerin altından sağlayan yapılardır.

Neden O Bölge?
*Halk arasında 40 metrelik yol olarak bilinen bölge, merkezin en yoğun güzergâhlardan birisi olmasının yanında, şehrin ortalamasını da ifade etmektedir.
*Cadde, merkeze bağlanan tüm çevre yollara akış vermekte, bu yanıyla merkeze doğru akan trafiği belirlemektedir. Öte yandan, aynı cadde, merkezden çevre mahallelere ve şehrin güneyine doğru akan trafiği de dağıtmaktadır.
*Yapılan teknik hesaplamalara göre, alt geçit çalışmasının yapıldığı kavşaktan günlük binlerce araç ve yaya geçmektedir. Bankalar, alışveriş merkezleri, ticarethaneler, okullar… Tüm bunlara bir de planlanan ve bitmek üzere olan yeni şehir donatıları da eklenince, o bölge şehrin en gelişmiş cazibe alanlarından birisi haline gelmektedir.
*Bölgenin potansiyelinin gelişmesi de göz önüne alınınca, alt geçit çalışmasının tam da o noktada yapılması gerekmektedir. Bu gerçekler, teknik ekibimizce hazırlanan fizibilite çalışmalarıyla da ortaya konulmuştur.

Bittiğinde Ortaya Nasıl Bir Yapı Çıkacak?
*Toplamda 514 metre uzunluğa sahip olan alt geçidin kapalı alan uzunluğu 110 metre.
*Alt geçit, çift gidiş-geliş istikametine uygun, genişliği 3 metre olan 8 şeritli yola sahip olacak.
*Küçük Kergi Caddesinde rampaya giren bir araç sürücüsü, Migros ve Efor önünden ilerleyerek 1310 numaralı sokağa ulaşabilecek.

Trafik Sorununu Çözecek mi?
*Proje tamamlandığında şehrin en yoğun servis sağlayan caddesinde bekleme süresi sıfır olacak.
*Bölge süratli şekilde geçileceği için alt geçidin bağlantı sağlandığı noktadaki güzergâhlarda da bir tıkanıklık ve buralarda da ışık beklemeye dair bir araç yoğunluğu yaşanmayacak.
Neden Sonbahar-Kış Döneminde Değil de, Yoğun Yaz Döneminde Yapılıyor?
* Alt geçit çalışması kapsamında MEDAŞ ve Telekom gibi altyapı çalışması olan kurumların yatırım planları ve çalışma süreleri de hesaba katılmıştır. Bölgedeki çalışmalar nedeniyle elektrik ve iletişimle alakalı bir kesintinin olmaması için ilgili kurumlara gereken bilgilendirmeler yapılmıştır. Şayet alt geçit çalışması kış döneminde yapılsaydı, bu kurumların yatırım çalışmaları da olumsuz etkilenecek, günlük hayat içinde farklı problemler meydana gelecekti.
* Proje kapsamında 23 metre boyunda 557 adet fore kazık kullanılacaktır. Bunların en ideal şekilde yapılabilmesi, yeraltı su seviyesinin düşük olmasıyla mümkündür. Kış mevsimi, yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu bir dönemdir ve fore kazık için en uygun zaman, yeraltı suyunun büyük ölçüde çekildiği yaz dönemidir.
* Okulların tatil olduğu bir dönemde çalışmanın yapılması gerekmektedir. Öğrencilerin yaz döneminde tatilde olması, servis araçları ve yaya sayısının daha az olması anlamına gelir ve bu da güvenlik açısından çok daha elverişlidir.
* Yaz dönemi, üretilen diğer projelerin de hayata geçtiği bir dönemdir. Çevre düzenlemesi, yeşillendirme gibi çalışmalardan verim alınabilmesi hava sıcaklıklarının yüksek olmasıyla ilişkilidir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021