SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » OSB’de Üretime geçen firmalar tapularını almaya devam ediyor

OSB’de Üretime geçen firmalar tapularını almaya devam ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 12.12.2016 - 13:43

OSB’de Üretime geçen firmalar tapularını almaya devam ediyor

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı OSB Müdürlüğünde yapıldı. Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Pekmez başkanlığında yapılan toplantıya yönetim kurulu üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve OSB Bölge Müdürü Ayhan Ermiş katıldı.

OSB’de parsel tahsisinin ardından kendilerine verilen yasal sürede inşaatlarını tamamlayarak üretime geçen firmaların tapu taleplerinin değerlendirildiği toplantıda bir firmaya daha tapusunun verilmesi kararlaştırıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez toplantı sonunda yaptığı açıklamada OSB’de toplam 191 fabrikanın çeşitli sektörlerde üretim yaptığını belirterek üretime geçmeye hazırlanan fabrika sayısının ise 41 olduğunu söyledi.

65 yatırımcının fabrika inşaatlarına devam ettiğini ifade eden Vali Pekmez, alan bazında yüzde 98 doluluk oranına ulaşan Aksaray OSB’de yaklaşık 11 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Aksaray OSB’de yatırımcıların tapularını almaya devam ettiğini söyleyen Vali Pekmez; yönetim kurulu toplantısında tapu talebinde bulunan ve gerekli şartları yerine getirdiği belirlenen bir yatırımcıya daha tapusunun verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Vali Pekmez Taşpınar belediyesi mücavir alanında bulunan OSB’nin çeşitli sorun ve ihtiyaçlarının çözümü için değerlendirmeler yaptıklarını belirterek; konu ile ilgili olarak Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel’in OSB Yönetim Kurulu Toplantısına davet edildiğini; belediye başkanı Yüksel ile görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Vali Pekmez; Organize Sanayi Bölgesinde kullanılmak üzere; doğalgaz ve su acil müdahale ile itfaiye öncü müdahale araçlarının alınarak hizmete girdiğini; her iki aracında hayırlı olması dileğinde bulundu.

Aksaray OSB’nin eksikliklerinin giderilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini belirten Vali Pekmez; bölgede yatırımların artması ve daha çok istihdam sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021