SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ortaköy’de ceviz büyüklüğünde dolu üreticiyi mağdur etti

Ortaköy’de ceviz büyüklüğünde dolu üreticiyi mağdur etti

A - +

Aksaray Haberleri - 26.06.2015 - 10:56

Ortaköy’de ceviz büyüklüğünde dolu üreticiyi mağdur etti

Ortaköy’ de aşırı yağmur ve ardından gelen dolu yağışları tek geçim kaynakları tarım olan çiftçilere zarar verdi. Özellikle Namlıkışla başta olmak üzere Hocabeyli, Haci İsmailli, Abdiuşağında etkili olan aşırı yağış ve ceviz büyüklüğünde yağan dolu ekinleri vurdu.

Yaz mevsimi geldi ancak bir gün güneşli bir gün yağışlı havanın etkili olması, Ortaköylüleri şaşırtmaya devam ediyor. Son günlerde ki değişen hava şartları Ortaköy’de etkisini günden güne artırıyor. Son zamanlarda aşırı yağış alan Ortaköy’de, en çok çiftçiler mağdur etti. Tüm ümitleri ve geçim kaynakları ektikleri ürün olan çiftçiler, aşırı yağmur ve dolu yağışı sebebiyle daha yıl sonu gelmeden ürünleri büyük zarar gördü. Çiftçiler kayıplarının oldukça yüksek olduğu belirtti.

Aksaray’da son zamanlarda etkili olan ani ve etkili yağışlar şehir merkezindeki hayatı felç ederken, ilçe ve köylerde de çiftçileri mağdur etti. Ortaköy ilçesi, Hocabeyli, Haci İsmailli, Abdiuşağı Köylerinde tarım arazileri ve ekinler aşırı dolu ve yağışlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Borçlarını yıl sonunda ödemeyi planlayan çiftçilerin tüm umutları tükendi. Çiftçiler mağdur olduklarını, başka geçim kaynaklarının olmadığını belirterek, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Tarla sahibi olmadıkları için sigorta yaptıramadıklarını ifade eden çiftçiler, destek talebinde bulundu. Bazı çitçiler ise gözyaşlarını tutamayarak, devletin konuya el atıp mağduriyetlerini gidermelerini istedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021