SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Orman Köylüsüne 5,1 Milyon Destek Verildi

Orman Köylüsüne 5,1 Milyon Destek Verildi

A - +

Aksaray Haberleri - 26.09.2018 - 13:53

Orman Köylüsüne 5,1 Milyon Destek Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Aksaray’da orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ettiğini aktaran AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 14 yılda Aksaray’da 555 aileye 5,1 milyon destek veren Bakanlığımız, 2018 yılında da orman köylerinde yaşayan 60 aileye 1,2 milyon TL ORKÖY kredi ve hibe desteği verdiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeler ülke genelinde her yıl artarak uygulanıyor. Söz konusu projelerin devam ettiğini belirten Başkan Altınsoy, “Aksaray’da orman bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza 14 yılda yaklaşık 5,1 milyon TL kredi desteği verildi” dedi.

Her yıl Aksaray’ın köylerinde yaşayan ailelerin gelir seviyesi artırılması için ciddi destekler verildiğini dile getiren Başkan Altınsoy, “Bakanlığımızın katkılarıyla ‘5 Bin köye 5 bin Gelir Getirici Orman’ projesi kapsamında Aksaray’da 2018 yılında 15 köyde ücretsiz 500 adet ceviz, biner adet badem, zerdali, sedir ve karaçam fidanı olmak üzere 4 bin 500 adet fidan dikilerek köylerde gelir getirici ormanlar oluşturulması hedefleniyor” dedi.

Yine 2018 yılı ORKÖY Programı kapsamında, Aksaray’ın köylerinde 60 aileye süt sığırcılığı kredisi verildiğini belirten Başkan Altınsoy, “Her aileye 2 adet inek, yem ve sigorta bedeli olmak üzere 304.657 TL hibe olarak toplam 1.218.628 TL ORKÖY kredisi kullandırılmıştır” diye konuştu.

Bu desteklerin, insanların refah seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirildiğine değinen Altınsoy, orman köylülerine yardımların her yıl artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021