SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Önder 14. Kurultayını yaptı

Önder 14. Kurultayını yaptı

A - +

Aksaray Haberleri - 09.10.2017 - 15:30

Önder 14. Kurultayını yaptı

Aksaray ÖNDER il Başkanı Kudusi Bakar ÖNDER 14. İmam Hatipliler KurultayıDiyanet İşl. Bşk.Ali ERBAŞ, İzmir Valisi Erol AYYILDIZ, Başbakan. Baş Dan.Dr.Necdet SUBAŞI,Din Öğt.Genel Müd.Nazif YILMAZ,MEB Müsteşar Yusuf TEKİN, Prof Dr.Bekir Berat ÖZİPEK,İzmir Milli Eğt.Müd.Ömer YAHŞİ,Prof Dr.Saadettin ÖKTEN,Önder Genl Bşk.Halit BEKİROĞLU,TlmTer.Kr Bşk.Alparslan DURMUŞ, Mar.Vak.Bşk.Prof.Dr.Birol AKGÜN,Doç.Dr.Ali BÜYÜKASLAN,İHL PLATFORM Bşk.Zeynel ÖNAL,MEB DÖGM Daire Bşk.İhsan ERKUL,Yrd.Doç.Dr.Hüseyin KORKUT,Doç.Dr.Mehmet BAHÇEKAPILI,katılımları ile İzmir de yapıldı dedi.
Aksaray ÖNDER İl Başkanı Kuddusi Bakar; ÖNDER İmam Hatip Derneği olarak 14. İmam Hatipliler Kurultayı 07-08 Ekim 2017 tarihlerinde İzmir/ Çeşmede samimiyetle teması ile gerçekleştirildi. Kurultaya Türkiye’nin 81 ilinden mezun derneklerimizin başkanları ve yönetim kurul üyeleri, Öncü Spor Dernek Başkanları ve yönetim kurul üyeleri ÖNDER Genel Merkez yönetim kurul üyeleri ve Komisyon başkanları iştirak etti. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun katılımı icra edilen söz konusu iki günlük programda çok değerli tebliğler sunuldu. Yapılan istişareler ve müzakereler sonucunda alınan kararlar şu şekilde oldu dedi.
1.ÖNDER kurulduğu günden bugüne kadar atmış yıldır; hiçbir maddi menfaat gözetmeden, en sıkıntılı günlerde her türlü zorluğu göz önüne alarak samimiyetle çalışmalarına devam etmiştir. Önder’in istikamet üzere yürümek niyetiyle çıktığı hayırlı yolda tek dayanağı tüm mensuplarının taşıdığı ve taşımayı vadettiği samimiyetleridir. Samimiyetimize binaen Rabbimizin bizlere lütfettiği merhametinin ve bereketinin devam etmesi temennisiyle Önder tüm gönüllüleriyle birlikte istikamet üzere inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.
2.Dünyanın her bir köşesinde yaşayan tüm insanları Yüce İslam dininin hayat veren evrensel değerlerine davet etme sorumluluğu ve bilincinden hareketle; Başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa faaliyet sunmak için başlattığımız çabaları artırarak sürdüreceğiz.
3.Milletimizin tek bir ferdi dahi din eğitimi almak istediği ve çocuğunu İmam Hatip Okullarına göndermeyi arzu ettiği sürece bizler İmam Hatip Okulları hizmetinin sunulmasının takipçisi olacağız.
4. Kamu Kurumları, üniversiteler ve paydaş sivil toplum kuruluşlarıyla başlatılan ilişkilerinin güçlendirmesinin imam hatip hizmetlerine katacağı ivmeyi önemsiyoruz. Bununla birlikte milletimizin ilk günden beri, imam hatip okulların öğrencilerin yerleştirdiği gönül dünyasının ortaya çıkardığı muazzam gücün, imam hatip ruhunun yayılmasındaki kalıcı bir etkisini bir kere daha vurgulamak istiyoruz. Bu bağlamda halkımızla el ele verip, binaları, öğretmenleri öğrencileri yöneticileriyle, velileriyle ve aileleriyle sahiplenerek İslam’ın doğru bir şekilde öğretildiği ve samimi bir şekilde yaşandığı ortamlar oluşturmanın mücadelesini sürdüreceğiz.
5. Sivil toplum kuruluşlarının temel amaçlarından birinin toplumsal hakları ve meşru beklentileri sahiplenmek olduğunun farkındayız. Bir sivil toplum kuruluşu olarak öncelikle mensup ve mezunlarımızın genel olarakda milletimizin haklı meşru beklentilerini dile getirmeyi önemsiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da zayıf gördüğümüz eleştiriye açık olduğunu değerlendirdiğimiz ve düzeltilmesinin millet yararına olduğuna inandığımız uygulamalara dair düşünce ve beklentilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.
6. İmam Hatip Okullarında kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymayan düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden kendinden emin kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için duyulan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.
7. Öğrencilerimizin kendi yetenek ve kabiliyetlerini keşfedeceği adil şartlarda öğrenim göreceği, değerlendirilip yönlendirileceği şekilde , eğitim sisteminin geliştirilmesinin, çocuklarımızın geleceğinin inşası bakımından hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede; çocuklarımızın özgüvenini sarsacak ve geleceğe dair umutlarına engel olacak her tür belirsizliğin ortadan kaldırılması ve uygulanacak eğitim modellerinin bir an önce kararlaştırılmasına dair güçlü beklentilerimizi ifade ediyoruz dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021