SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Okuma Kültürü ve -Z- Kütüphane Semineri Aksaray’da başladı

Okuma Kültürü ve -Z- Kütüphane Semineri Aksaray’da başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 12.10.2015 - 15:26

Okuma Kültürü ve -Z- Kütüphane Semineri Aksaray’da başladı

Okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyalin bulunduğu zenginleştirilmiş kütüphanelerin (Z-kütüphane) yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığına tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden toplam 80 kişinin katılacağı ‘Okuma Kültürü ve –Z- Kütüphane Semineri Aksaray’da başladı.

Aksaray Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Sınıf Öğretmenleri katıldığı seminerin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen; yurtdışında örnekleri bulunan ve bakanlıkça uygulamaya konulan Z Kütüphaneciliğin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Şen, Z Kütüphaneciliğin şu anda pek anlaşılmayan ancak zaman geçtikçe anlaşılabilecek çok temel bir altyapı faaliyetini olduğunu belirtti.

Uluslararası Okul Kütüphanecileri Yönetim Kurulunun Dünya Toplantısının 2018 yılında Türkiye’de yapılacağını ifade eden Şen, ‘2018 yılının Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneğinin Dünya Toplantısını Türkiye’ye aldık. Z Kütüphanelerinde sertifikasyon sürecine geçiyoruz. Başarılı olan Z Kütüphaneler, okullar oradaki idareci ve öğretmenlerimizin bizimle Uluslararası toplantılara katılabilecekler. 2016 yılında Tokyo, 2017 yılında Teksas’da yapılacak toplantının 2018 yılında ki toplantısı Türkiye’de yapılacak.’’

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir konsept olarak geliştirdiği Z Kütüphane seminerinin Aksaray da düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti belirtti.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınlar Daire Başkanı Ercan Şen Z-Kütüphane Projesi hakkında sunum yaparak katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Seminere katılan alanında uzmanlar tarafından Okuma kültürü ve kütüphanecilik konularında bilgiler verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021