SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Oda Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Uygulaması Aynı Kaldı

Oda Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Uygulaması Aynı Kaldı

A - +

Aksaray Haberleri - 20.01.2016 - 12:41

Oda Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Uygulaması Aynı Kaldı

PALANDÖKEN, “ESNAF VE SANATKARIMIZIN KAYIT ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT UYGULAMASI AYNI KALDI”

-“KARAR 06.01.2016 TARİH VE 29585 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI”

-“ESNAFIN YÜKÜNÜN ARTMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNUYORUZ”

Asgari Ücretin 2016 yılı için aylık brüt Bin 647.-TL çıkması ile esnaf ve sanatkarın kayıt ücreti ve yıllık aidatların artmasını önlemek için bir karar aldıklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Asgari ücrette yapılan yaklaşık yüzde 30’luk artış, esnaf ve sanatkarlarımızın kayıt ücreti ve yıllık aidatlarına da yansıdığından, bu durumun onları ekonomik açıdan zor durumda bırakacağı düşüncesiyle; esnaf ve sanatkarlarımızın üzerindeki yükü daha fazla artırmamak amacıyla, 2015 yılı için uygulanan kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinin 31.12. 2016 tarihine kadar değiştirilmeden aynen devam ettirilmesi kararını aldık” dedi.

“RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI”

Alınan karar sonrası gerekli yönetmelik değişikliğini yaparak esnaf ve sanatkarımızın yükünün hafiflemesini sağladıklarını söyleyen Bendevi Palandöken, “Uygulama kararımızla aynı doğrultuda 06.01.2016 tarih 29585 sayılı Resmi Gazete’de “Esnaf ve Sanatkarların Ödeyecekleri Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Hakkında Yönetmelikte” değişiklik yapılarak, yayımlanmıştır. Böylece esnaf ve sanatkarımız kayıt ücreti ve yıllık aidat artışından etkilenmemesi sağlanmıştır” diye konuştu.

“ESNAFIN YÜKÜ ARTMASIN”

Esnafın yükünün daha da artmaması için her türlü girişimde bulunduklarını açıklayan Palandöken, “Kayıt ücreti ve yıllık aidat 3 büyükşehirde 318 TL, diğer illerimizde 191 TL, diğer gruplarda 165,00.-TL olarak tahsil edilecektir” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021