SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » NAFAKA TÜRLERİ NELERDİR.?

NAFAKA TÜRLERİ NELERDİR.?

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 20.01.2017 - 8:16

Değerli dostlar nafaka türleri denildiğinde ilk olarak aklımıza gelen nafaka türü tedbir nafakasıdır. Diğer bir nafaka türümüzü ise yoksulluk nafakasıdır. Çocuklarımız için ödenen nafakaya iştirak nafakası diyoruz.
Tedbir nafakası davanın açıldığı tarihten davanın kesinleşme tarihine kadardır.
Yoksulluk nafakası ise boşanma da davasında kusursuz ya da daha az kusurlu olan eşe bağlanan nafakadır.
İştirak nafakası ise çocuklar için bağlanan nafakadır. Çocuk 18 yaşını bitinceye kadar bu nafakayı nafaka yükümlüsü eş ödemek zorundadır. 18 yaş bittikten sonra üniversite eğitimi görüyorsa gencimiz öğrenim belgesi ile bu durumu ispatlarsa yine nafaka alır.
Nafakalarla ilgili tarafıma en çok sorulan soru nafaka yükümlüsü eş devamlı bu nafakayı aynı miktarda mı ödeyecek yoksa şartlara göre değişir mi?
Nafaka yükümlüsü olan eşin maddi durumunda değişme olursa örneğin kötüleşme azalma olursa nafaka yükümlüsü eş nafakanın indirilmesi davası açabilir. Aynı şekilde maddi durumunda artış olursa nafaka alacaklısı eş nafaka yükümlüsü eşe nafakanın artırılması davası açabilir.
Boşanma davalarında hakimlerimiz maddi -sosyal durum araştırması için emniyet yazılan müzekkerelerin cevabı geldikten sonra genelde nafaya hükmetmektedir. Ancak maddi durum araştırması gelmeden de tedbir nafakasının bağlanmasını durumun aciliyetini belirterek duruşma öncesi ya da ilk duruşmada ya da diğer celselerde isteme hakkına sahip olduğunuz unutmayın .

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021