SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Müzik Tolerans ve Hoşgörüyü Arttırır

Müzik Tolerans ve Hoşgörüyü Arttırır

A - +

Aksaray Haberleri - 03.11.2016 - 9:01

Müzik Tolerans ve Hoşgörüyü Arttırır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Tarman, herkesin müzikle uzaktan yakından bir bağlantısı olduğunu, müziğin diğer sanat formlarına göre daha farklı bir noktada bulunduğunu söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen “Felsefe Toplantıları”nın 46’ncısında “Müzik Eğitimi” başlıklı bir sunum yapan Prof. Süleyman Tarman, konu müzik olunca, herkesin söyleyeceği bir şeylerin olduğunu belirtti. Mühendislikle alakalı bir konuda sadece mühendisler konuşurken, konu müzik olunca herkesin fikrini beyan edebildiğine değinen Tarman, “Çünkü herkesin müzikle uzaktan yakından bir bağlantısı var. Kimisi dinleyici olarak, kimisi bir enstrüman çalarak, kimisi söyleyici olarak…” dedi. Geçmişteki önemli bilim insanlarının, filozofların aynı zamanda müzisyen olduklarını ve bir enstrümanı iyi derecede çalabildiklerini kaydeden Prof. Tarman, “Müzik, geçmişte, diğer alanlarla birlikte mutlaka eğitimin bir parçasıydı. Bugün en basit bakış açısıyla, insanlar hoşgörüden yoksunlar; tolerans ve tahammül neredeyse sıfır. İnsanlar müzik yaptığında, müzik dinlediğinde tolerans ve hoşgörü artar. Müziğin insan ruhuna farklı bir etkisi vardır. Müzik diğer sanat formlarından farklı. Diğer sanat formlarını tüketmek için özel mekânlara, özel yerlere ihtiyacınız var. Ama müzik için bir yere gitmeye ihtiyaç yok. Müzik yaşantımızla iç içe. Günün 24 saati boyunca müzik bize eşlik edebilir. Yemek yerken, ders çalışırken, uyurken, iş yaparken müzik dinleyebiliyoruz. Müzik hayatımızda bu kadar çok yer tuttuğu için herkesin konuyla ilgili bir fikri vardır ama mesele eğitim olunca, müzik en gereksiz alanlardan birisi olarak görülür” dedi.

Prof. Tarman, sunumunun ardından kendisini dinleyen öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021