SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Müteahhitler Birliğinden Çimento zammına tepki

Müteahhitler Birliğinden Çimento zammına tepki

A - +

Aksaray Haberleri - 02.01.2019 - 15:34

Müteahhitler Birliğinden Çimento zammına tepki

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş yaptığı açıklamada; Döviz kurlarının düşmesine rağmen inşaat malzemelerine gelen zamma anlam veremediklerini ifade etti. Aksaray Müteahhitler Birliği olarak 2019 yılından güzel şeyler beklediğini ifade eden Güneş, bu gereksiz zamlara karşı devletimizin üzerine düşen görevi yerine getireceğinden şüphemiz yok dedi.

Son dönemde çimento fiyatlarında yaşanan fahiş artış, inşaat sektörünü tam anlamıyla büyük bir çıkmaza soktu. Yapılan yüzde 40 oranında yükselişin ardından bir açıklama yapan Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih GÜNEŞ, konu hakkında devletin ilgili makamlarına inceleme yapılması için başvuruda bulunduklarını sektör temsilcileri için yapılan zammın kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.

“ABARTILI VE HAKSIZ”

Açıklamasında; 2018 yılının ikinci yarısından itibaren dövizdeki ani yükseliş ve bu yükselişi durdurmak için zorunlu olarak faizlerin yükseltilmesinin inşaat sektörüne olumsuz etki ettiğini belirten Güneş, “İnşaat sektörü ülkemizin de lokomotifidir. Fakat sektör kur ve faiz artışından hariç sektöre tedarik sağlayan inşaat malzemeleri üreticilerin abartılı ve haksız fiyat artışları da zarar vermektedir” diye konuştu.

“YÜZDE 40 ZAM ÇOK YÜKSEK”

Sektörü ilgilendiren alanlardaki firmaların rekabete girmediklerini ve bu rekabet kurallarına aykırı olarak ortak fiyat belirlediklerini kaydeden Güneş, “Bu yönde kamunun mutlaka bir inceleme başlatması gerekiyor. Denetimler daha da sıklaştırılmalı. Son günlerde çimentoya yüzde 40 olarak açıklanan zam oranı bizi derinden üzmüştür. Çimento zammı inşaatın olmazsa olmaz malzemesi beton fiyatlarına artıracaktır” dedi.

“BAŞVURUDA BULUNDUK”

Çimentodaki fiyat artışının, inşaat sektörünün yükselişini geciktirecek etkileri olacağını da sözlerine ekleyen birlik başkanı Fatih Güneş, “İç piyasadaki fiyatların düşüklüğüne artan kurları bahane edip ihracata yönelen çimentocuların ihracat yapıp döviz kazandırmalarını biz de isteriz. Fakat iç pazarı umursamadan yapılacak olan hamlelere karşı çıkarız. Uygulanacak zam oranının haksız fiyat artışı olup olmadığı ve rekabet kurallarına aykırı fiyat belirlenmesi konusunun araştırılması için devletin ilgili makamlarına başvuruda bulunduk. Ümit ediyoruz ki çimento ve inşaat sektörünü zor durumda bırakmayacak kabul edilir bir artış gerçekleşir” açıklamasında bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021