SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletvekilleri ve Başkan Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi

Milletvekilleri ve Başkan Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi

A - +

Aksaray Haberleri - 21.09.2017 - 12:40

Milletvekilleri ve Başkan Mahalle Muhtarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Muhtarlar Derneği binasında Aksaray’ın mahalle muhtarlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısında biraya geldi.

Toplantıda muhtarlar kendi mahallelerin istek ve önerilerini Milletvekillerine ve Başkan Yazgı’ya ilettiler. Toplantıda ilk söz alan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı oldu. Başkan, belediyenin şuanda birçok mahallede çalıştığını belirtti.

Özelliklede hiç asfalt olmayan mahallelerin asfalta kavuştuğunu hatırlatan Başkan Yazgı, “Hep şikâyet edilen konulardan bir tanesi asfalt ile ilgiliydi. Biz bu sene geçen seneye göre neredeyse üç katı asfalt attık. Bir yerde yeni yol açtığımız gibi yol genişletme çalışmamızda sürüyor. Cumhuriyet mahallesi ve Toki bölgesine ve Akin Köyüne giden asfaltı tamamladık. Biliyorsunuz istinat duvarı yapımı sürüyordu. Tamamlanınca bizde asfaltı hemen attık. Şuan 4 şeritli bir yol oldu. Bizim amacımız kış gelmeden önce toparlayabildiğimiz kadar yollarla ilgili alt yapıyla ilgili sıkıntıları bitirmek. Gelecek sene de geri kalan kısımları tamamlamak. Eksik olan mahallelerimiz var, onların altyapısı olan kısımlar tamamlandıktan sonra diğer yerleri de tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Mahallelilerin park isteğinde bulunduğunu aktaran Başkan Yazgı, Kılıçaslan ve Genç Osman parkı gibi yepyeni bir park alanlarıyla birçok ihtiyacın karşılanmaya çalıştığını belirtti. Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi ile yine Piri Mehmet Paşa çarşısında devam eden çalışmaları ne aşamada olduğunu anlattı.

CUMHURİYET MAHALLESİNE KADIN AKTİVİTE MERKEZİ

Başkan Yazgı, açıklamasının devamında müjdeli haber vererek Cumhuriyet Mahallesi Kadın Aktivite Merkezini yapılmak üzere ihale sürecinin başladığını duyurdu. Başkan Yazgı konu ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında; “Cumhuriyet Mahallesinde çok büyük bir nüfus mevcut gelişen bir alan o noktada da kadın aktivite merkezinin ihalesini verdik. İhale sonuçlandı ve firma belli oldu oraya da muhtemelen ilk temelini önümüzdeki aylarda atacağız. Fatih mahallesinde yapılan kadın aktivite merkezinin bir benzeri halinde olacak” diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, kendilerini ziyaret eden Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Yazgı ve Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’a teşekkür etti. Yapılan her işin Aksaray için yapıldığını belirten Dernek Başkanı Mehmet Emin Tetik, “Aksaray hepimizindir, başka bir Aksaray yok. Yapılan hizmet Allah rızası için Aksaray’a yapılıyor” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise konuşmasında “Mahallenizdeki problemler toplandığında Aksaray, Aksaray’da ki problemlere baktığımızda çözüm noktasında memleketimiz için hepimizin baktığı yer aynı. Onun için sizlerden aldığımız destek ve vatandaştan aldığınız birebir temasınızı çok önemsediğimizi belirtmek istiyoruz. Biz 15 yıldır muhtarlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. 2014 te ilk kez yapılan değişiklikle beraber 2007 krizinde Cumhurbaşkanının mecliste seçilememesinin akabinde bundan sonra Türkiye’nin krizlerle kaybedecek vakti yoktur deyip o dönemde bir değişiklik oldu. Çok önemli bir adımdı bu. Cumhurbaşkanımız devlet ve milletin buluşmasının kapılarını aralıyor. Muhtarlarımızla buluşmalar gerçekleşiyor.

Gönlümüzde geniş bir yer teşekkül ettiğinizi özellikle belirtmek istiyorum. Hepimizin derdi memleketimiz. Sorumluluklarımız çok büyük. Onun için bize söylediğiniz her sözün çok kıymetli olduğunu vurgulamak istiyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde yarınlarımızı inşa ettiğimiz bu tarihi dönemlerde duruşunuzdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla ilgili yaptığımız her bir düzenleme, verilen yetki, demokrasinin kuvvetlenmesi anlamındadır. Aksaray’ın neye ihtiyacı varsa o projelerin takibi noktasında bizler burada siyasiler olarak sizlerle beraber birlik içerisinde çalışacağız. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu konuşmasında; “Muhtarlarımızın bir özelliği var. Anayasada tarif edilen makamlar içerisinde en çok nazlanan ve devlet büyükleri yerinde en kıymetli yeri olan muhtardır. Muhtarlığın bir başka özelliği de hem seçilmiş hem de valilikle eş değerdir. Siyasi değildir. Biz sizleri hiçbir zaman Aksaray hizmetleri denildiğinde memnuniyet basamaklarının birincisi muhtar sonuncusu da muhtar. AK Parti 15 senedir iktidarda, kamu hizmetinin en iyisini vatandaş için sundu. Bunun yanında Aksaray’da hızlı şehirleşen yerleşim birimleri arasında. Bizde bu bağlamda şehrimize aynı doğrultuda daha iyi hizmet alması için el birliği ile yapacağız. Hepinize hürmetlerimi arz ediyorum” dedi

Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise muhtarlara hizmet anlamında büyük görevler düştüğünü anlattı. Milletvekili Serdengeçti, “Mahalle muhtarları, mahallelerin belediye başkanı gibi işlerinizin büyük bir çoğunluğu belediyeyle ilgili işlerdir. Devlet daireleriyle, okullarınızla ilgili ve bunun gibi sorunlarınız olursa her zaman kapımız açık. Türkiye güçlü bir devlet artık. Her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğimizi düşünüyorum. Aksaray da çok güzel hizmetler oluyor. Aksaray’ın 60-70 yıllık su sorunu tamamen çözülüyor. Küçük Sanayi Sitesi taşınacak bunlar büyük projeler ve bunun gibi birçok hizmetleri var Başkanımızın. AK Parti olarak bizim buradaki hizmetlerimizin %90’ını Belediye Başkanı’nın hizmetleri oluşturuyor. Belediye Başkanımızın önemli bir projesi var. Aksaray tanınmıyor diye anlatılırdı. Belediye Bakanımız gelir gelmez Aksaray’ın logosunu değiştirdi. Aksaray’a böyle bir kimlik kazandırdı. Tarih kokan bir logomuz var. Aksaray’ın değerlerini, kültürlerini öne çıkarmakta önemli adımlar atıyor kendisine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise konuşmasında “Cumhurbaşkanımız muhtarlarla ilgili iyileştirmeler yaptı. Şehirde de Başkanımız gereğini yapıyor. Bu toplantı bir açılıştı inşallah devamı da gelir. Başlangıcı sizlerle yaptık devamında Aksaray halkıyla da yapmayı düşünüyoruz. Bizim kapımız açık. Ben bu süreçte sizin de desteğinizi bekliyorum. Allah razı olsun ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programın sonunda AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy mahalle muhtarlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021