SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletvekili A.Adayı Dr. Sarıkaya Gazetemizi Ziyaret etti

Milletvekili A.Adayı Dr. Sarıkaya Gazetemizi Ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 13.02.2015 - 15:06

Milletvekili A.Adayı Dr. Sarıkaya Gazetemizi Ziyaret etti

Aksaray Merkez İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevinde bulunan Dr.Hüseyin SARIKAYA, AK Parti’den siyasete giriyor.
Gazeteciler Birliği Genel Başkanı ve Gazetemiz genel yayın Yönetmeni Yaşar Sarıkaya’yı ziyaret eden Dr. Hüseyin SARIKAYA yaklaşan seçimi değerlendirdiler.
Birçok başarı belgesi ve sertifikası bulunan Dr. Hüseyin Sarıkaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset İletişim Danışmanlığı Sertifika Eğitimi aldı. 10 Şubat tarihine kadar tanınan sürede bulunduğu görevinden istifa ettiğini açıkladı. 2015 seçimlerinde Aksaray’dan milletvekili aday adayı olacağını duyuran Dr. Sarıkaya, “Birikimlerimi Aksaray ve ülkem için en iyi AK Parti çatısı altında değerlendirebileceğime inanıyorum. 2015 seçimlerinde AK Parti’den aday adayıyım” diye konuştu.
“AKSARAY’IN SORUNLARINI VE FIRSATLARINI İYİ BİLİYORUM”
Uzun zamandır siyasete ilgi duyduğunu ve çevresinden bu konuda yoğun talep aldığını vurgulayan Dr. SARIKAYA, “Aksaray’ın sorunlarını ve fırsatlarını iyi biliyorum. Bir hekim olarak Aksaray halkıyla, gençlerle yakın temas içindeyim. Aksaray için projelerim var. Diğer taraftan sağlık la ilgili birikimimin ülkeye katkı sağlayacağına ve yeni Türkiye hedefine doğru koşarken sağlık da yapılacak reformların gücümüzü daha da arttıracağına inanıyorum. Bu bakımdan Türkiye için en doğru adresten, AK Parti’den siyasete girerek ülkeme hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.
Dr. Hüseyin SARIKAYA, siyasete girme nedenlerini hazırladığı bir manifesto ile de kamuoyuna duyurdu. Sarıkaya’nın manifestosu şöyle: “Çünkü gencim, gençlerleyim. Çünkü tecrübeliyim. Tecrübe bu hayattaki en pahalı donanımdır. Yaklaşık 14 yıldır kamuda idareciliğin her basamaklarında görev yaptım. Çalışanlarımın üstünde değil, hep yanında oldum. Şimdi de ortak akıl ile ülkeme hizmet etmeye hazırım. Çünkü bu devlete ve millete borcum var. Bu devletin ve milletin imkanlarıyla okudum, ilerledim. Devletimin ve milletimin bana verdiklerine karşılık olamasa da çalışmak, üretmek için göreve talibim. Çünkü babayım. 1 çocuk babasıyım.
Sadece kendi çocuklarıma değil, Hakkari’den Aksaray’a, Samsun’dan Hatay’a, Gazze’den Üsküp’e kadar gönül coğrafyamızın aydınlık yarınlarına daha güçlü, daha güzel bir ülke bırakmak için üzerime düşeni yapma arzusundayım. Göreve hazırım. Çünkü bilim insanıyım. ‘İlim, Müslüman’ın yitik malıdır. Çin’de bile olsa, gidip alınız’ düsturundan hareketle bilimin peşindeyim. Ülkemizin genç cevherlerini bulmak istiyorum. Başta Bilim Merkezi gibi projeler olmak üzere Aksaray’ın uluslararası eğitim ve bilim merkezi olması için tüm gücümle çalışacağım. Çünkü vizyonerim. İdeallerim var, hedeflerim var. Yeni Türkiye’yi 2023 vizyonumuz doğrultusunda yükselteceğiz. Siyasal, ekonomik ve akademik hedeflerimize aydınlık ufkumuzla değer katacağız. Yapacak çok işim var. Umut dolu yarınlarım var. Çünkü projelerim var. Hazırladığım yüzlerce projelerim var. Proje hazırlamanın ve proje mantığıyla çalışmanın anlamını, önemini, değerini çok iyi biliyorum. Aksaray için, Türkiye için projeler üretmek için görev bekliyorum. Çünkü Aksaray’a aşığım. Aksaray’a hizmete adayım. Göreve hazırım.”
Dr. Hüseyin SARIKAYA Kimdir?
15 Haziran 1973 yılında Aksaray’da doğdu. Annesi Ortaköylü babası Şereflikoçhisar’lıdır. İlköğrenimini Aksaray Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Aksaray İmam Hatip Lisesi’nde ve lise öğrenimini de Aksaray Lisesi’nde tamamladı.
2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İkinci üniversite olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi ve Aksaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2003-2004 yıllarında Genelkurmay Başkanlığı’nda Başhekimlik Birimi ve Komuta Kademesinde Tabip Teğmen olarak askerlik görevini tamamladı.
2004-2005 yılları arasında Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Tıp Meslekleri ve 112 Şube Müdürü olarak çalıştı. 2005-2010 yılları arasında 5 No’lu Sağlık Ocağı, Topakkaya Sağlık Ocağı, Yeşiltepe Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimliği, Gülağaç Aile Hekimliği ve Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu Hekimliği görevlerini üstlendi. 2007-2009 Dönemleri arasında Başkent Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı, Ufuk Üniversitesi Patoloji Ana Bilim Dalı, KTÜ Kardiyovasküler Cerrahi Ana Bilim Dalında tıpta uzmanlık sınavlarını kazandı ancak anne ve babasının sağlık sorunları nedeniyle öğrenimini tamamlayamadı.
2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı oldu.
2011-2015 tarihleri arasında Aksaray Merkez İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevinde bulundu.
10 Şubat 2015 tarihinde 25.Dönem AK Parti Aksaray İli Milletvekilliği Aday Adaylığı için Sağlık Grup Başkanlığından istifa etti.
Birçok başarı belgesi ve sertifikası bulunan Dr. Hüseyin Sarıkaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset İletişim Danışmanlığı Sertifika Eğitimi aldı. Ayrıca ulusal ve yerel basında köşe yazarlığı yapmıştır.
İki adet şiir kitabı ve bir adet basılmış hikâye kitabı bulunan Dr. Hüseyin Sarıkaya orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021