SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Mezbaha Rezaleti!

Mezbaha Rezaleti!

A - +

Aksaray Haberleri - 24.08.2018 - 15:09

Mezbaha Rezaleti!

Güzelyurt İlçesinde bulunan Mezbahanın durumu içler acısı. Ciddi hijyen ve altyapı sorunu yaşanan mezbahada, halk sağlığı ile oynandığı iddia ediliyor.

MEZBAHA PİSLİK İÇİNDE!

Güzelyurt İlçesinde bulunan mezbahada sağlıksız ve hijyen koşullarından yoksun bir şekilde hayvan kesimi yapıldığı, mezbahanın içinin ve dışının pislik içerisinde olduğu, kesimi yapılan hayvanların asıldığı demir askılıkların paslandığı, mezbahanın içinde derilerin ortalık yere atıldığı görülüyor. Kesime giren hayvanlardan çıkan organlar ise mezbahanın hemen yanı başında bulunan çöp bidonlarının önüne atıyor. Toplanan hayvan organları etrafa hem pis koku yayıyor hem de muhafaza edilmemesi halk sağlığını ciddi derecede tehdit ediyor.

MEZBAHANEDE CİDDİ SIKINTILAR VAR

Güzelyurt halkı mezbahanede ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, Şuanda mezbahanın durumu içler acısı, sağlıksız koşullarda ve hijyenik olmayan ortamda kesim yapılıyor, etlerin asıldığı demirler pas içerisinde yerler pislik içerisinde, etlerin üzerine sinekler konuyor.

Mezbahanın hem içi hem dışı tam bir felaket. Çevresi de kötü bir durumda olan mezbahanın içi derseniz tam içler acısı” dedi.

HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Güzelyurt’ta yaşayan vatandaşlar açıklamasının son bölümünde halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, “Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, Güzelyurt halkının sağlığıyla oynamak kimsenin hakkı değildir. İlçemize bu görüntüler yakışmıyor, yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz”
Vatandaşın sağlığını düşünenin olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Bu halkın canı bu kadar kıymetsiz olamaz diyoruz. Bu bizim gördüğümüz en basit hadisedir. Belediye kimin tarafından yönetilirse yönetilsin biz adam kayırmadan, bireysel ranttan ziyade toplumsal fayda sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Belediyelerin görevi de budur. Bizim iddiamız en iyi olanının kazanmasıdır. Kim bu halkın menfaatlerini koruyacaksa, kim bu halkın emanetine sahip çıkacaksa o kazansın diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021