SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Mesleki Kurslara Yoğun İlgi

Mesleki Kurslara Yoğun İlgi

A - +

Aksaray Haberleri - 03.04.2018 - 14:26

Mesleki Kurslara Yoğun İlgi

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından; il ve ilçe merkezlerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursları ile meslek edindirme kursları yoğun ilgi görüyor. Ortaköy İlçesinde Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Turha Tekstil ile İŞKUR işbirlikteliğinde düzenlenen istihdam garantili meslek edindirme kursları sayesinde çok sayıda kursiyer 3 aylık eğitimin ardından dokuma konfeksiyon makineci alanında başarı göstererek sertifikalarını almaya hak kazandılar. Böylelikle tamamlamış oldukları eğitim sonrası firmanın kadrosuna geçerek çalışma hayatına dahil oldular. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve istihdam garantili meslek edindirme kursları marifetiyle bir taraftan mesleki tecrübe edilirken diğer taraftan günlük 25 TL cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı genel sağlık sigortası karşılanmaktadır. Böylelikle işgücü piyasasının temininde güçlük çektikleri meslek ile ara eleman ihtiyaçları bu kurslar sayesinde karşılanmaktadır.

AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI İLE ARA ELEMAN İHTİYAÇI KARŞILANIYOR

Ortaköy ilçesinde Halk Eğitim ile işbirlikleri içerisinde düzenlenen aşçı yardımcılığı ve dokuma konfeksiyon sertifikaları kursiyerleri dağıtıldı. Sarıyahşi ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ev tekstili sertifika töreni gerçekleşti. Törene Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih ÜNSAL, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, KOSGEB Müdürü Hakan KOÇAK, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kursiyerler katıldı. Belediye Başkanı Fatih ÜNSAL İŞKUR tarafından düzenlenen kursların meslek edindirmenin yanı sıra kursların sonrasında istihdama dönüşmesinin ve yine girişimcilik kursları marifetiyle kişilerin kendi işinin patronu olmasının istihdam açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

İŞBAŞI EĞİTİM VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI İLE 185 KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU

Ortaköy ilçesinde iki grup halinde 34 kadın olmak üzere 50 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiştir. Ayrıca Dokuma Konfeksiyon Makineci, aşçı yardımcısı, çocuk bakım elemanı mesleklerinde toplam 93 kişiye mesleki eğitim programı düzenlenmiştir. Sarıyahşi ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve ev tekstili ürünleri hazırlama elemanı mesleğinde mesleki eğitim programı verilmiştir. İki ilçemizde toplam 185 kişiye sertifikaları dağıtılmıştır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021